Nieuws

Vrachtwagenchauffeur krijgt taakstraf voor doodrijden vrouw met rollator

Medische hulp mocht niet meer baten na de aanrijding.
Medische hulp mocht niet meer baten na de aanrijding. © NewsUnited/112Achterhoek-nieuws
DOETINCHEM - Een 58-jarige man uit Culemborg is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar. De man reed in september vorig jaar een vrouw met een rollator dood in een voetgangersgebied in Doetinchem.
Het ongeval gebeurde in de ochtend. De 64-jarige vrouw stak over op de kruising tussen de Heezenpoort en de Nieuwstad. De chauffeur zag de vrouw niet en trok uit stilstand op, waarna hij haar aanreed. De vrouw overleed aan haar verwondingen.

44 seconden stil

De rechter vindt dat de man als beroepschauffeur had moeten weten wat er rond zijn vrachtwagen gebeurde, voor hij optrok. Dat hij de passerende vrouw niet zag, betekent dat hij niet naar links keek óf haar niet registreerde toen hij naar links keek. De man stond 44 seconden stil bij de kruising en is daarom schuldig in de zin van de Wegenverkeerswet, aldus de rechter.
De man heeft verder een blanco strafblad en kampt met een groot schuldgevoel, stelt de rechtbank. Die heeft gekozen voor een voorwaardelijke rijontzegging, omdat de man beroepschauffeur is.