Nieuws

Geen drie, maar vier panden geramd: 'De schade is groter dan de buit'

Bestuurslid Piet Wegh van De Bataven.
Bestuurslid Piet Wegh van De Bataven. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Er zijn afgelopen nacht in Nijmegen en omgeving geen drie, maar vier panden met een auto geramd. De politie laat weten dat naast panden in Nijmegen en Gendt ook een pand in Lent geramd is.
Het ging in Lent om een bedrijf aan de Frankrijkstraat. Daar werden auto-onderdelen aangetroffen, stelt de politie. Bekend was al dat in de uren erna panden in Nijmegen (café De Vereeniging en cafetaria/pizzeria Alfood) en Gendt (voetbalvereniging De Bataven) geramd werden.
De politie zegt dat nog onbekend is of, en zo ja wat, er is weggenomen bij de genoemde instellingen. De politie onderzoekt de incidenten en kijkt of er een verband bestaat tussen de genoemde ramkraken. Getuigen wordt gevraagd zich te melden.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Handjevol kleingeld meegenomen bij ramkraak Gendt

Schade bij De Vereeniging valt mee

Directeur Eva Middelhof van De Vereeniging in Nijmegen zegt dat de schade daar meevalt. "Ze hebben geprobeerd de deur open te maken, die is nu ontzet. Maar er lijkt niets weg, zoals we nu zien. We zijn echter nog aan het inventariseren. We hebben de deur dichtgetimmerd en dat is het."
Bestuurslid Piet Wegh van De Bataven zegt dat er twee kassa-lades met kleingeld zijn meegenomen. Groot kan de opbrengst niet zijn, schat hij in. "We zitten al anderhalf jaar dicht. Waarschijnlijk is de schade aan de auto van de daders groter dan de opbrengst uit die lades."

Meer schade dan opbrengst

Wegh zegt dat het de vierde inbraak in zestien jaar betreft bij de vereniging. "Ze hebben een oude Audi achteruit tegen de deuren gereden, tot het gewapend glas kapot was. Daarna zijn ze naar binnen gekropen. De dubbele deur moet vernieuwd worden. Nu is het een kwestie van de verzekering bellen, de schade melden, de boel repareren en weer door."
Volgens Wegh zouden ook de andere panden door een oude Audi zijn geramd. "Dus het is aannemelijk dat ze een rondje Betuwe hebben gemaakt om hun zakken te vullen."
De eigenaar van cafetaria Alfood zegt dat op de camerabeelden één man te zien is, die de kassa probeert open te maken. Dat mislukte, waarna de dader zonder buit vluchtte.