Nieuws

Man (52) meldt zich bij politie na verwoestende brand bij kersenteler

De brand bij de fruitboomgaard.
De brand bij de fruitboomgaard. © Marco van Deick / Persbureau Heitink
WADENOIJEN - Een man van 52 jaar uit Delft zit vast op verdenking van brandstichting bij een fruitboomgaard in Wadenoijen. Bij die brand, in de nacht van dinsdag op woensdag, ging een schuur van fruitteler Aart Blom in vlammen op.
De verdachte meldde zich zelf bij de politie. Hij zit vast en het onderzoek loopt nog, zegt de politie. Volgens Blom gaat het vermoedelijk om een oud-werknemer met wie een geschil was omdat zijn contract niet is verlengd. De teler wil hier verder geen uitspraken over doen. "Dat is nu een zaak van de politie", zegt hij.
Bij de brand aan de Lingedijk in Wadenoijen raakte niemand gewond. Wel stonden er veel authentieke spullen in de schuur, spullen die volgens fruitteler Blom niet zomaar te vervangen zijn.

Zwaar tekort

Blom schatte de schade op misschien wel 100.000 euro. De zaak en inboedel is verzekerd, maar daarmee kom je zeker niet op dit bedrag uit, stelt hij. "Dat is toen voor een bepaald bedrag verzekerd, maar in de loop[ van de tijd is het natuurlijk uitgebouwd", vertelt Blom. "Ik kom er zwaar op tekort maar het meest vervelend zijn de mooie spulletjes die bijna onvervangbaar zijn. Het is niet anders, we moeten opruimen en door."
De vervelende gebeurtenis heeft ook een zonnige kant. De familie Blom krijgt van alle kanten hulp aangeboden. "Het is niet te geloven hoeveel lieve mensen er op de wereld zijn die hun hulp aanbieden", zegt hij. "Dat is echt fantastisch."

Zie ook: