Instellingen

Kerk kopen? In Mariënvelde hopen ze op een mooie nieuwe bestemming

De Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk staat te koop.
De Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk staat te koop. © Omroep Gelderland

MARIëNVELDE - De inwoners van Mariënvelde hopen dat er geen gekke dingen gebeuren met de kerk in hun dorp. De Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk staat te koop en zal uiterlijk in 2026 zijn religieuze functie verliezen.

"Ons eigen geloof kan het gebouw niet meer betalen", zegt Jan Berendsen in het programma Zomer in Gelderland. Als het aan de inwoners ligt behoudt de kerk een functie die te maken heeft met religie of iets dat van belang is voor het dorp. "Het gebouw is te mooi om iets geks van te maken. Maar het is lastig om hier geld van te maken. Dat wordt de uitdaging", aldus Berendsen die ook voorzitter is van het beheerscomité van de kerk. Hij doelt hiermee op het onderhoud van de kerk dat veel geld kost, dus dat het wel een nieuwe bestemming moet worden waar je geld mee kunt verdienen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Dorp Mariënvelde hoopt dat de kerk een mooie nieuwe bestemming krijgt

Berendsen voegde er in de uitzending nog een mooie persoonlijke herinnering aan de kerk aan toe: "Ik ben hier ooit door de pastoor de kerk uitgestuurd omdat ik te laat was voor het biechten. Het was ook veel te druk met iedereen die voor de biecht moest komen..."

Zomer in Gelderland is tot en met 27 augustus iedere avond om 18.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!