Instellingen

'Rotte kies' wordt appartementencomplex, als het aan de eigenaar ligt

De vervallen panden aan de Emmerikseweg in Zutphen staan er al jaren verlaten bij.
De vervallen panden aan de Emmerikseweg in Zutphen staan er al jaren verlaten bij. © Omroep Gelderland

ZUTPHEN - Eigenaar Freek Jurrius wil twintig appartementen realiseren op het vervallen terrein achter de Lidl in Zutphen. Momenteel is de locatie een 'rotte kies', aldus Jurrius. Als het aan hem ligt komt er gauw een einde aan het metershoge onkruid en de twee vervallen gebouwen op het perceel.

Het is niet de eerste keer dat iemand met een plan komt voor de panden op de hoek van de Emmerikseweg - Zaagmolenweg. De vorige eigenaar wilde er eerst zorgappartementen bouwen en toen dat niet lukte, een complex voor arbeidsmigranten. Om verschillende redenen strandden beide ideeën de afgelopen jaren.

Middensegment

Inmiddels heeft de gemeente Zutphen zich volgens de huidige eigenaar positief uitgelaten over het realiseren van woningen op de plek. "De gemeente heeft aangegeven dat zij dit een goed idee vindt." Wel heeft het college voorwaarden gesteld aan hoe het complex er straks ongeveer uit moet komen te zien.

"Binnen die voorwaarden wordt nu een plan ontwikkeld", aldus Jurrius. Het idee is om in totaal twintig appartementen te bouwen, voor het middensegment. "Geschikt voor meerdere personen, maar niet voor grote gezinnen. Of het koop of huur wordt, dat weten we nog niet." Het gebouw moet in totaal maximaal vier etages hoog worden.

Industriële look

Een andere voorwaarde van de gemeente is dat de industriële achtergrond van de plek tot uitdrukking moet komen. "Ik weet dat hier vroeger een zaak voor bouwmaterialen heeft gezeten, Koordeman", aldus de eigenaar, die ook de buurt wil gaan betrekken bij zijn ideeën.

"De architect is momenteel druk aan het tekenen. Ik hoop de plannen daarna snel aan de buurt te kunnen presenteren." Wanneer het appartementencomplex af is, durft Jurrius nog niet te zeggen. "We willen zo snel mogelijk proberen om een mooi plan te realiseren."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!