Instellingen

'Het is net de getto hier', meerdere auto's gaan in vlammen op

Vier autobranden vannacht in de wijk Presikhaaf in Arnhem.
Vier autobranden vannacht in de wijk Presikhaaf in Arnhem. © Omroep Gelderland

ARNHEM - Vier autobranden in één nacht in de wijk Presikhaaf in Arnhem. Mike is een van de gedupeerden. "Het is gewoon de getto hier", zijn zijn woorden wanneer hij donderdagochtend ziet hoe zijn auto eraan toe is. "Total loss, klaar", verzucht hij.

"Kinderstreken, gewoon belachelijk", gaat Mike verder. Het gaat volgens hem niet om een gerichte actie tegen hem. "Ik ben een normale nette burger." Hij vraagt zich nu vooral af hoe het verder moet. "Ik ben hier niet voor verzekerd", zegt hij. "Ik ben gewoon WA-verzekerd."

Een buurtbewoner kan zijn ogen ook niet geloven wanneer hij de schade overziet. "Schandalig", zegt hij. "Heel erg en zielig voor de mensen van de auto's. Hier word je niet vrolijk van."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

'Het is net de getto hier', meerdere auto's gaan in vlammen op

Zwartgeblakerd, uitgebrand

De vier auto's die het vannacht moesten ontgelden, stonden geparkeerd aan de Swartenhondtstraat en de Bitterstraat. Ze stonden allemaal los van elkaar. De auto's in de Swartenhondtstraat zijn er het ergst aan toe. Een taxi en een auto zijn aan de voorkant helemaal zwart geblakerd en uitgebrand.

De auto's zijn volgens omstanders van één familie. Volgens hen loopt het de spuigaten uit in de wijk. Maar verder willen ze donderdagochtend geen commentaar geven.

Vier autobranden vannacht in de wijk Presikhaaf in Arnhem.
Vier autobranden vannacht in de wijk Presikhaaf in Arnhem. © Omroep Gelderland

In de Bitterstraat konden de wagens snel worden geblust, waardoor de schade beperkt bleef. De eerste melding van een autobrand kwam om vier uur. Op dat moment was het raak in de Swartenhondtstraat. Toen de hulpdiensten daar bezig waren, kwam de melding van de branden in de Bitterstraat, even verderop.

Wat er is gebeurd, is voor Mike wel duidelijk. Hij geeft aan dat de daders een waxinelichtje of een aanmaakblokje op het wiel hebben gelegd en dat de boel vervolgens in brand is gestoken.

De politie laat donderdagochtend weten rekening te houden met brandstichting "Er zijn vier auto’s kort na elkaar in brand gevlogen, dat is natuurlijk opvallend. We onderzoeken of deze vier branden door dezelfde persoon of personen zijn aangestoken of misschien zit het anders in elkaar", geeft een woordvoerder aan.

Deze auto aan de Bitterstraat moest het ontgelden.
Deze auto aan de Bitterstraat moest het ontgelden. © Omroep Gelderland

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!