Instellingen

Wij regelen je bruiloft met alles erop en eraan (en dat is geen grap)

JA ik wil NU!
JA ik wil NU! © Pixabay

ARNHEM - Door de coronamaatregelen zijn afgelopen jaar veel huwelijken niet doorgegaan. Wat de mooiste dag van hun leven moest zijn, viel voor veel liefdeskoppels in het water.

Maar niet alleen de coronamaatregelen zorgen ervoor dat verliefde stellen het huwelijksbootje niet instappen. Nederlanders geven gemiddeld bijna 15.000 euro uit aan de dag van hun leven, volgens onderzoek van trouwsite The Perfecte Wedding. En dat bedrag is voor veel koppels een onhaalbaar doel.

Een droom

En dat zag de redactie van Omroep Gelderland. "Ik sprak een koppel uit Dinxperlo die elkaar op maandagochtend het jawoord gaven op een gemeentehuis met ieder twee getuigen bij zich. Binnen tien minuten moest er een krabbel worden gezet en konden ze het pand weer verlaten. Er was destijds een kleintje op komst en daardoor was gratis trouwen de enige optie", vertelt redacteur Judi van den Brink van Omroep Gelderland.

"De dame in kwestie droomde al van kinds af aan van een witte jurk en een sprookjesachtige locatie, waarbij ze met haar vrienden en familie bij elkaar kon zijn. Maar dat is echt een droom die voor hen de komende jaren financieel niet haalbaar is."

En zij zijn niet de enige. Koppels die nu al vaak moeten roeien met de riemen die ze hebben, kunnen alleen maar dromen van een dag vol liefde. "Een ander koppel vertelde dat zij al vijftien jaar verloofd zijn en al die tijd al hard aan het sparen zijn voor een bruiloft. En zij zijn niet de enige in onze provincie", aldus Van den Brink die met tientallen koppels sprak met een trouwwens. "Vaak is gratis trouwen op maandagochtend dus de enige optie."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

JA ik wil NU, nieuw trouwprogramma Omroep Gelderland

JA, ik wil NU

Om acht stellen een unieke kans te geven de liefde te vieren met een huwelijk van hun dromen brengt Omroep Gelderland een nieuw programma: JA ik wil NU. In één dag krijgen de koppels een aangeklede ceremonie met jurk, pak, taart, ringen, bloemen en dat alles op een prachtige locatie in Gelderland.

"Door de coronamaatregelen die nog steeds gelden kan er helaas geen feest en diner georganiseerd worden. Maar wij denken dat we heel veel stellen zo gelukkig kunnen maken met deze unieke kans", vertelt redacteur Judi.

Aanmelden? Dat kan via onze website. Vul je gegevens in en misschien krijg jij met je geliefde de dag van je leven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!