Nieuws

Rayèn krijgt een elektrische rolstoel, nu nog een bijpassende bus

Na de zomervakantie krijgt Rayèn een elektrische rolstoel.
Na de zomervakantie krijgt Rayèn een elektrische rolstoel. © Manal Hopmans
TIEL - De ouders van de bijna 4-jarige Rayèn zijn op zoek naar zoveel mogelijk kroonkurken, de doppen van bier- en frisdrankflesjes. De opbrengst daarvan is bedoeld voor een rolstoelbus, zodat hun zoon na de zomervakantie naar de basisschool kan met zijn elektrische rolstoel.
De ouders van Rayèn zijn ongeveer 2,5 week geleden begonnen met de inzamelactie. Door zuurstoftekort bij de geboorte heeft Rayèn hersenschade opgelopen waardoor zijn armen en benen minder goed, of helemaal niet, functioneren door spasme. Maar ook zijn spraak: hij communiceert met woorden, gebaren en met zijn spraakcomputer
"Hij heeft altijd gebruik gemaakt van een handbewogen rolstoel, maar dat is straks op de basisschool erg lastig. Het kost hem ontzettend veel energie en door de spasme heeft hij ook vaak niet de kracht", aldus moeder Manal Hopmans.

Grote inzameling

Na de zomervakantie krijgt Rayèn een elektrische rolstoel, zodat hij zelfstandig dingen kan ondernemen. Probleem is alleen dat die niet in een gewone auto vervoerd kan worden. Vandaar de grote inzameling, zodat er zo snel mogelijk een rolstoelbus gekocht kan worden.
Woensdag deed moeder Manal Hopmans een oproep op Radio Gelderland:
Grote inzamelactie kroonkurken voor rolstoelbus Rayèn
Wil je een bijdrage leveren aan de rolstoelbus? Spaar dan zoveel mogelijk doppen van bierflesjes of frisdrankflesjes. Er zijn verschillende inzamelpunten in Gelderland.
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders. Gelderland Helpt is te vinden op via de website en op Facebook.