Nieuws

Vader ernstig gewonde baby blijft langer in de cel

Afgelopen zondag werd er onderzoek gedaan in de woning van het stel.
Afgelopen zondag werd er onderzoek gedaan in de woning van het stel. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - De vader van de zeven maanden oude baby, die is opgepakt in verband met ernstige verwondingen van het kind, blijft voorlopig vastzitten. Dat laat de rechtbank Gelderland weten. De man moest dinsdag voorkomen voor de rechter-commissaris. Het onderzoek is nog in volle gang.
De hechtenis van de vader van de baby is met veertien dagen verlengd. Wil de officier van justitie de man langer vasthouden, dan moet hij ergens in die periode voor de raadkamer verschijnen. Die besluit dan of de man nog langer vastgehouden mag worden.
Aanleiding is de opname van een zeven maanden oud jongetje afgelopen woensdag in het ziekenhuis. Het kind had zware verwondingen, waardoor bij het verzorgend personeel alarmbellen afgingen.
De politie is ingeschakeld en die hebben afgelopen vrijdag de woning aan de Meerkoetmeen, waar het gezin woonde, verzegeld. Afgelopen zondag werd er een tent van de Forensische Opsporing geplaatst en is er onderzoek gedaan in de woning. Maandagochtend is de tent weer weggehaald. De woning is nog verzegeld.

Hersenbloeding

Volgens een buurvrouw zou het kindje een hersenbloeding hebben gehad. Op de dag dat het jongetje werd opgenomen in het ziekenhuis zou er volgens buurtbewoners een ruzie hebben plaatsgevonden in de woning. De man zou daarna zijn auto hebben ingepakt met koffers en de woning hebben verlaten.
De politie heeft gisteren laten weten dat het baby'tje nog leeft, maar zware verwondingen heeft. In het kader van de privacy kan en wil de politie verder geen mededelingen doen over de toestand van het knulletje.
Bekijk de reacties uit de buurt.
'Ik hoop dat het goed komt met de kleine', buurt in shock vanwege zwaargewonde baby