Instellingen

'Pure killer' Rezaei beoogde nieuwe spits NEC

Kaveh Rezaei viert een doelpunt bij Charleroi
Kaveh Rezaei viert een doelpunt bij Charleroi © ANP

NIJMEGEN - NEC wil zich versterken met 'pure killer' Rezaei

De 29-jarige Iraniër staat onder contract bij Club Brugge. Hij maakte in België furore bij Charleroi, waarna hij in 2018 overstapte naar Brugge. Daar werd hij nooit een vaste waarde en de afgelopen twee jaar werd hij weer verhuurd aan Charleroi. Daar scoorde hij afgelopen seizoen zeven keer.

"Hij was typisch een echte goalgetter bij Charleroi", zo typeert Marc Reunes van Het Nieuwsblad de spits. "Maar bij Club lukte het niet, al had hij ook veel last van blessures. Hij voelde zich er niet echt thuis denk ik. Hij moet wel een aanwinst zijn voor NEC. Hij is een pure killer, maar wacht in de box. Als hij zich mentaal goed voelt, kan hij wel presteren."

Geen perspectief

Rezaei speelde ook zestien interlands voor Iran. Bij Club Brugge staat hij nog één jaar onder contract, maar Rezaei heeft geen enkel perspectief op speeltijd. Hij leek terug te keren naar zijn oude club in Iran. NEC onderhoudt goede contacten met Club Brugge. Zo werden de laatste jaren Arnaut Groeneveld en Anthony Limbome verkocht aan de Belgische kampioen en kwamen Jellert Van Landschoot, Mathias De Wolf en Thibo Baeten in Nijmegen terecht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!