Nieuws

'Ik hoop dat het goed komt met de kleine', buurt in shock vanwege zwaargewonde baby

De tent van de Forensische Opsporing is inmiddels weer weg.
De tent van de Forensische Opsporing is inmiddels weer weg. © Omroep Gelderland
HARDERWIJK - Het nieuws dat er een baby'tje uit hun straat zwaargewond in het ziekenhuis ligt, hakt er bij de buurtbewoners in de Harderwijkse Meerkoetmeen flink in. Woensdag werd het zeven maanden oude jongetje opgenomen in het ziekenhuis met ernstig letsel. De politie heeft de vader van de baby opgepakt en is een onderzoek gestart.
De tent van de forensische opsporing die zondag werd opgebouwd voor de deur aan de woning in de keurige jaren 80-wijk, is maandagochtend alweer weg. De deur is nog wel verzegeld. De schrik zit er nog wel flink in bij buurtbewoners.
"Het is zo kort bij", verzucht buurvrouw Yvonne Landman. "Dat we er zelf niks van gehoord hebben. Dat je het gewoon niet weet hoe dichtbij zulke nare dingen gebeuren kunnen. Dat is eng."
Dat vindt ook haar man Gijsbert Landman: "Wij hebben zelf kleinkinderen en we hebben een buurmeisje van net iets meer dan een jaar. Dus ja, je kan hier een beeld bij vormen ongeveer hoe groot het kind is. En dan schrik je gewoon."
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
'Ik hoop dat het goed komt met de kleine', buurt in shock vanwege zwaargewonde baby

Ruzie

Het gezin woonde nog niet zo lang in de buurt. Ze huurden het huis toen de vrouw hoogzwanger was. Volgens een directe buurvrouw is er op de dag dat het baby'tje werd opgenomen ruzie geweest tussen het stel. "Wat zich verder allemaal heeft afgespeeld, ja dat weet ik ook niet", zegt buurvrouw Bianca van der Heijden. "Het is gewoon diep triest."
De man zou vervolgens de woning hebben verlaten. "Ik zag hem tassen inladen en hij was met zijn auto bezig", zegt Dien Verweij. Ze is de moeder van Bianca en ze is doordeweeks praktisch elke dag in de woning aan de Meerkoetmeent. "Dus toen dacht ik nog: hij gaat op vakantie", verklaart ze.

Baby leeft nog

De vader van het zeven maanden oude baby'tje is opgepakt en zit nog vast. "Hij is op 30 juli aangehouden en de dag erna is hij in verzekering gesteld", zegt politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer daarover. "Hij zit nog steeds vast en wordt morgen voorgeleid."
Over de toestand van het zwaargewonde jongetje wil ze niets kwijt: "Ik kan niet in detail vertellen hoe het met de baby gaat. Ik kan alleen zeggen dat de baby nog leeft."
Volgens buurvrouw Bianca is het baby'tje er ernstig aan toe: "Wat ik gehoord heb, heeft het een hersenbloeding", zegt ze. "Ik hoop dat het goed komt met de kleine. Ik wil de moeder ook heel veel sterkte wensen. Dit gun je niemand."