Nieuws

Drie schuurbranden in één nacht in Oldebroek, politie denkt aan brandstichting

De brandweer kwam niet aan nachtrust toe.
De brandweer kwam niet aan nachtrust toe. © Stefan Verkerk
OLDEBROEK - De brandweerkorpsen van Oldebroek en Elburg kwamen de afgelopen nacht drie keer in actie voor schuurbranden. De branden vonden op korte afstand van elkaar plaats. De politie houdt rekening met brandstichting en heeft buurtonderzoek verricht.
Om tien voor vier 's nachts kwam de eerste wagen aan bij de Mulligenweg in Oldebroek. Terwijl de brandweerlieden daar nog aan het blussen waren, kwam de volgende melding binnen. Zo'n 300 meter verderop, aan de Bovenmolenweg, ging ook een schuur een vlammen op.
Ter plaatse kwam alweer de derde melding. Wederom zo'n 300 meter van de tweede locatie. Deze keer aan de Bovenheigraaf. Een schuur in het maïsveld, tegenover het parkeerterrein van de voetbalvereniging, was niet meer te redden.
De drie brandhaarden zaten vlak bij elkaar.
De drie brandhaarden zaten vlak bij elkaar. © Stefan Verkerk

Politie ingeschakeld

Inmiddels was ook de politie ingeschakeld. Ook zij vonden de timing en afstand verdacht en zijn daarom een onderzoek gestart. Er is nog niemand aangehouden en ook geen verdachte(n) in beeld.
Bij alle drie de schuren was de schade te groot om de plekken te redden. De nabijgelegen gebouwen zijn wel zonder schade de nacht doorgekomen. De politie vraagt iedereen die iets gezien of gehoord heeft zich te melden.