Nieuws

Slachtoffer (18) bootdrama overleed door ankertouw van partysloep

Hulpdiensten na het ongeval op het Nuldernauw.
Hulpdiensten na het ongeval op het Nuldernauw. © News United.
ERMELO - De 18-jarige jongen die in juni bij een ongeluk met een partysloep op het Nuldernauw om het leven kwam, is overboord getrokken door het ankertouw. Hij zat klem in het touw toen het anker overboord werd gegooid en kwam met zijn arm vast te zitten in de schroef van het schip. De politie onderzocht de fatale gebeurtenis en concludeert dat het een noodlottig ongeluk was.
De jongen uit Stroe ging met een groep vrienden varen op het Nuldernauw tussen Zeewolde en Putten. Er was een biertap aan boord van de sloep, maar of er alcohol in het spel is geweest bij het ongeluk is nog niet bekend.

Ankertouw in schroef

Het ankertouw kwam terecht in de schroef van het schip en trok de jongen mee. Kort na het ongeluk zei een politiewoordvoerder dat het slachtoffer steeds kopje onder werd getrokken door het touw in de schroef.
Een politieboot was snel ter plaatse om hulp te verlenen, maar ze konden de jongen niet bevrijden. Nadat de sloep naar de kant was getrokken kregen andere hulpdiensten de arm van het slachtoffer wel uit de schroef. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht, waar hij overleed aan zijn verwondingen.
De politie stuurt het proces-verbaal naar justitie. De officier van justitie moet beslissen of er vervolging wordt ingesteld tegen een of meer opvarenden.