Nieuws

Broers cel in voor betrokkenheid bij drugslab Zevenaar

Drugslab (ter illustratie).
Drugslab (ter illustratie). © Rechtspraak.nl
ZEVENAAR - Twee broers zijn donderdag tot 50 maanden cel veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een drugslab in Zevenaar. Het gaat om een 32-jarige man uit Amerongen en een man van 31 uit Zevenaar..
In een loods in Zevenaar werd tussen 1 juli 2020 en 5 september 2020 op grote schaal cocaïne gewassen en verwerkt en zijn XTC-pillen gemaakt uit MDMA. Naast de broers waren hier nog anderen bij betrokken. Volgens de rechtbank vormden zij dan ook samen met anderen een criminele organisatie, met het doel om drugsdelicten te plegen.

Vrijspraak van import en export drugs

De Zevenaarder heeft zich ook schuldig gemaakt aan het bezit van goederen waarvan hij wist dat ze worden gebruikt bij het kweken van hennep. De twee zijn wel vrijgesproken van het importeren en exporteren van drugs. Daarom is hun straf lager dan de geëiste zes jaar cel.
Een derde verdachte, een 41-jarige man uit Hilversum, komt later voor de rechter. Een andere verdachte, een man van 35 uit Maarssen, stond alleen terecht voor wapenbezit. Hij kreeg daarvoor een boete van 550 euro.
Meekijkradio