Instellingen

Huren in Gelderland iets duurder geworden

Om een huis te huren in de vrije sector, moet je iets meer geld meebrengen.
Om een huis te huren in de vrije sector, moet je iets meer geld meebrengen. © PhotoMIX Company / Pexels

WOOLD - Een woning huren in de vrije sector in Gelderland is in het tweede kwartaal van 2021 iets duurder geworden. Nieuwe huurders betaalden tussen april en juni van dit jaar gemiddeld 10,85 euro per vierkante meter. Dat is een stijging van 4,1 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden. Dat blijkt uit cijfers van makelaarsvereniging NVM, Vastgoedmanagement Nederland en LocalFocus.

De gemiddelde vierkantemeterprijs in onze provincie ligt nog steeds relatief laag. In Drenthe, Zeeland en Friesland ligt de gemiddelde vierkantemeterprijs in een woning in de vrije sector onder de 10 euro. Daarna volgen Overijssel (10,24 euro) en Limburg (10,52 euro), gevolgd door Gelderland.

Bekijk de gemiddelde huurprijs voor een woning in de vrije sector. De tekst gaat verder onder de kaart.

Ten opzichte van vorig jaar steeg de gemiddelde huurprijs in de vrije sector afgelopen kwartaal het hardst in Zuid-Holland (+ 14,3 procent), Friesland (+ 11,3 procent) en in Noord-Brabant (+ 9,7 procent). In Gelderland nam de gemiddelde prijs met iets meer dan 4 procent toe.

Alleen vrijsectorwoningen die voor minimaal 737,14 euro (de zogeheten liberalisatiegrens) per maand worden verhuurd zijn meegenomen in het onderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!