Instellingen

Politie houdt nieuwe controles bij afgeperst fruitbedrijf in Hedel

Een eerdere controle bij Hedel.
Een eerdere controle bij Hedel. © Bart Meesters

HEDEL - De politie heeft dinsdagnacht opnieuw een controle gehouden in de buurt van fruitbedrijf De Groot in Hedel. Er werden bij de actie ongeveer honderdvijftig auto's gecontroleerd. De controle is niet de laatste, zo geeft de politie woensdag aan.

De omgeving van Hedel geldt als een veiligheidsrisicogebied sinds het geweld rond fruitbedrijf De Groot weer is opgelaaid en meerdere huizen van medewerkers van het afgeperste bedrijf werden beschoten. In mei en juni werden er ook al controles gehouden.

Eén bestuurder die dinsdagnacht werd gecontroleerd, bleek onder invloed van drugs te zijn, een ander had geen rijbewijs. Verder is er bij een bestuurder een kleine hoeveelheid hennep in beslag genomen.

Vuurwapens gevonden

Bij de eerdere controles werden onder andere vuurwapens gevonden. Deze hadden voor zover bekend geen verband met de afpersingszaak. In de periode waarin de controles werden gehouden, zijn er wel vier mannen op heterdaad aangehouden voor een brandstichting in Tiel. De politie onderzoekt nog of deze zaak verband houdt met de afpersing van de fruithandel.

Wanneer er opnieuw gecontroleerd gaat worden, maakt de politie niet bekend. Begin juli maakte de gemeente Maasdriel bekend dat delen van de gemeente nog tot zeker 31 augustus zijn aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!