Instellingen

Stilaan meer oplaadpunten dan parkeerplaatsen voor mindervaliden in Winterswijk

© Omroep Gelderland

WINTERSWIJK - Het aantal parkeerplaatsen met laadpalen overtreft stilaan het aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden in het centrum van Winterswijk, maar wat zegt dat? "Het zijn er echt te weinig. En ik denk dat ik wel kan praten voor een deel van de Winterswijkse bevolking", zegt Theo Colstee, die over een eigen invalidenparkeerplaats beschikt.

Colstee is inderdaad niet de enige die vindt dat er in het centrum te weinig parkeervakken voor mindervaliden zijn. "We krijgen regelmatig klachten binnen, ook via de ouderenbonden", zegt bestuurslid Gerard Siebelink van de Seniorenraad in Winterswijk.

Bekijk de video.

Roep om mindervalidenparkeerplekken in Winterswijk

Als voorbeelden haalt Siebelink het gezamenlijke onderkomen van de ouderenbonden aan, 't Gasthuus, en muziekschool Boogie Woogie waar geen parkeerplaatsen voor mindervaliden zijn. "In het centrum zijn drie locaties met invalidenparkeerplaatsen, veel te weinig", zegt Siebelink. "Op andere parkeerplekken is de loopafstand te groot."

Rollator

Dat laatste beaamt Theo Colstee. "Ik kan niet zover lopen en neem in de auto altijd de rollator mee. Ik maak vaak gebruik van de parkeerplaatsen in het centrum, maar die zijn er te weinig. Het zal best moeilijk zijn voor de gemeente, dat geloof ik wel, maar er moeten wat plekken bijkomen."

Volgens de gemeente Winterswijk zijn er 55 parkeerplaatsen voor mindervaliden in Winterswijk. Onderzoek in het centrum en de directe schil er omheen levert een oogst op van 24 parkeerplaatsen voor mindervaliden, inclusief één bij de bibliotheek en één bij een apotheek, die feitelijk bedoeld zijn voor bezoekers van beide locaties.

37 oplaadpunten

Ter vergelijking: Winterswijk telt momenteel 37 oplaadpunten voor elektrische auto's, maar er lopen nog aanvragen voor meer parkeerplaatsen met elektrische laadpalen en er zijn nieuwe locaties in onderzoek. De nieuwe parkeerplaats bij de Zonnebrink telt bijvoorbeeld dertien laadpalen.

Wethouder Henk Jan Tannemaat is bereid het aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden uit te breiden, mochten er te weinig zijn. "Als dat zo is dan moeten we daar wat aan doen en goed naar kijken", zegt Tannemaat.

De wethouder weet de parkeercapaciteit in Winterswijk: "We hebben 1750 parkeerplaatsen en ik weet niet hoeveel er daarvan voor mindervaliden zijn. Er is nu fysiek veel veranderd in Winterswijk en dat biedt de kans er eens goed met een extra oog naar te kijken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!