Nieuws

Scheepswerf moet drie maanden dicht na vondst drugslab

De inval bij de scheepswerf in Angeren.
De inval bij de scheepswerf in Angeren. © Persbureau Heitink
ANGEREN - Burgemeester Nelly Kalfs van Lingewaard heeft afgelopen donderdag een deel van de scheepswerf in Angeren tijdelijk dichtgedaan. Dit na de vondst in mei van een drugslab op de werf. De sluiting duurt drie maanden.
Agenten stuitten op het drugslab in drie aan elkaar geschakelde zeecontainers. Ze vonden ongeveer 450 kilo MDMA, grondstof voor xtc. Met die hoeveelheid kunnen meer dan 2,5 miljoen pillen worden gemaakt.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Drugslab aangetroffen in Angeren

Naar de rechter

De eigenaar van de scheepswerf en ook bewoners van het terrein probeerden de sluiting bij de rechter te verhinderen, meldt de gemeente. Tegen Omroep Gelderland sprak de werfeigenaar nog zijn verbazing uit dat een synthetisch drugslab was gevonden; hij verhuurde de ruimte aan iemand uit Zevenaar. "Hij liet gewoon zijn legitimatie zien. Alles leek in orde, maar die man zie ik dus nooit meer terug, dat is wel duidelijk."

Scheepslift mag gebruikt

De sluiting van een deel van de scheepswerf op last van Kalfs ging voor afgelopen weekend al in en geldt voor de zeecontainers, bouwkeet en opstallen. De scheepslift mag gebruikt worden.
Volgens een woordvoerder van Lingewaard is de sluiting bedoeld om de rust in de omgeving terug te brengen en gevoelens van onveiligheid weg te nemen. Verder wil Kalfs met de maatregel criminelen duidelijk maken dat er bij de scheepswerf aan het Pannerdenschkanaal niets te halen valt.

Zie ook: