Instellingen

Dit moet je zien als je op vakantie bent in het Rijk van Nijmegen

NIJMEGEN - Natuurlijk zijn er geweldige buitenlandse bestemmingen. Maar ben je weleens in de Ooijpolder geweest? Er is genoeg te doen in Nijmegen en het gebied erom heen. Dit zijn de tips van onze verslaggevers die in het Rijk van Nijmegen wonen en werken.

Dit is niet geschikt voor mensen met ernstige hoogtevrees of claustrofobie

Sinds kort is het voor waaghalzen mogelijk om deze torens te bezoeken.
Sinds kort is het voor waaghalzen mogelijk om deze torens te bezoeken. © Karsten Russ

Deze bezienswaardigheid is pas sinds vorig jaar toegankelijk voor het publiek: de twee torens aan weerskanten van de spoorbrug aan de Nijmeegse kant van de Waal. In het verleden werden in Europa vaak van dit soort bastions gebouwd langs de spoorwegen, maar het brughoofd in Nijmegen is de enige die nog bestaat. Het gebouw kent vele trappen, en nauwe gangen en is daarom geen aanrader voor mensen die slecht ter been zijn, die ernstige hoogtevrees of last van claustrofobie hebben. Er zijn geregeld rondleidingen, reserveren via landhoofd024.nl.

Bierbrouwerij de Hemel

Bierliefhebbers opgelet. In het brouwerijmuseum van bierbrouwerij de Hemel in Nijmegen leer je alles over het brouwen van bier en de geschiedenis van de Hemel. Brouwerij de Hemel is een speciaalbier brouwerij gevestigd op de begane grond en in de kelders van de Commanderie van Sint Jan. Kom kijken naar de geschiedenis van de brouwerij, leer alles over het brouwen en distilleren en nog veel meer. De brouwerij is op zaterdag en zondag (tussen 13.00 en 18.00 uur) open voor mensen die gewoon binnen komen lopen, en elke dag van de week op afspraak voor groepen.

Brouwerij de Hemel, Franseplaats 1, 6511VS Nijmegen

Ervaar hoe het is om blind of slechtziend te zijn

Ervaar hoe het is om blind of slechtziend te zijn in het MuZIEum in Nijmegen. Bijvoorbeeld door een VR-bril op te zetten en je door een slechtziende gids te laten begeleiden door het centrum van de stad. Momenteel is er ook een proeverij van chocola in het pikkedonker. Let op, wil je de proeverij, een donkerbeleving of expeditie Ribbelroute doen? Dan wel even van tevoren reserveren.

Ontspannen in de Ooijpolder

Heb jij de zon weleens op zien komen in de Ooijpolder?
Heb jij de zon weleens op zien komen in de Ooijpolder? © Archief Omroep Gelderland

Vanuit Nijmegen ben je via het Ooipoortbruggetje (voetgangersbrug) zo in de natuur. De Ooijpolder is een geliefd natuurgebied om te wandelen of om in de Bisonbaai (of Bizonbaai) bijvoorbeeld op het strand te liggen. Let op er is een deel naaktstrand en een deel met badkleding. Niet alleen badgasten, maar ook wilde koeien en paarden maken gebruik van het strand. Oortjeshekken, vlakbij de Bisonbaai en de Millinger Theetuin verderop in de Millingerwaard zijn populaire uitspanningen.

Een écht Instagrammuseum

Vakantiekiekjes, die deel je natuurlijk op Instagram. In Elst (tussen Arnhem en Nijmegen) zit sinds kort Akwart Experience, een Instagrammuseum vol met kleurrijke ruimtes voor de tofste Instagramfoto's. Een ideale attractie ook als het slecht weer is. Door de QR- codes te scannen leer je meer over de kunstenaar die centraal staat, het verhaal in de kamer of leuke weetjes over kunst. Let op, reserveren via akwart.nl is verplicht.

Adres: Akwart Experience, Industrieweg Oost 11, 6662NE ins Elst (Gelderland).

Wat is jouw tip?

Wat is jouw tip voor mensen die op vakantie zijn in het Rijk van Nijmegen? App of mail ons, zie hieronder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!