Instellingen

Kinderen lastiggevallen door potloodventer: 'Hij begon zich te bevredigen'

Marijke Altink.
© Omroep Gelderland
De moeder van een 9-jarig slachtoffer heeft een flyer opgehangen om andere ouders te waarschuwen.
© Omroep Gelderland

APELDOORN - Een potloodventer die meerdere jonge kinderen zijn penis heeft laten zien en voor hun ogen heeft gemasturbeerd zorgt voor veel commotie in de Apeldoornse wijk De Maten. Ouders zijn niet alleen woest, maar ook doodsbang dat als de man niet snel wordt opgepakt het nog verder uit de hand loopt.

"Mijn dochter was aan het spelen en werd aangesproken door een man op een fiets. Hij vroeg om een plek om zich af te trekken. Ze heeft antwoord gegeven op zijn vraag, ook al weet ze niet wat aftrekken is. En hij heeft gevraagd of ze zijn piemel wilde aanraken en terwijl hij haar vragen bleef stellen bleef hij zichzelf aftrekken", aldus een woeste Marijke Altink wiens dochter afgelopen woensdag werd lastiggevallen.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Meerdere kinderen lastiggevallen door potloodventer

De 9-jarige dochter van Marijke is niet het enige slachtoffer. Meerdere ouders hebben online berichten geplaatst over hoe hun kinderen zijn lastiggevallen. "Let op! Potloodventer die het voorzien heeft op kinderen actief omgeving Schrijnwerkershorst! Vanochtend is onze dochter en een vriendinnetje lastig gevallen in het speeltuintje", schrijft Maaike op Facebook.

Onder haar bericht schrijven meerdere ouders dat hun kinderen ook met de man zijn geconfronteerd. Een moeder schrijft hoe haar dochter en een vriendinnetje door de man zijn opgeschrikt. "Onze meiden van acht en negen zijn bij het paadje langs het Pannaveld tussen de Klokkengietershoeve en Goudsmidshoeve aangesproken door een man die daarbij zijn geslachtsdeel liet zien. De meiden zijn weggerend en we hebben de politie gebeld."

Woest en bezorgd

Ouders wisselen online zowel privé als openbaar volop berichten met elkaar uit. Ook wordt het signalement van vermoedelijke dader besproken en foto’s van hem geplaatst. "Ouders zijn woest en maken zicht grote zorgen", aldus Marijke die andere ouders via de buurtpreventieapp op de hoogte houdt en op de plek waar haar dochter is lastiggevallen een flyer met het signalement van de man heeft opgehangen.

Dringende oproep politie

De politie laat weten meerdere meldingen te hebben ontvangen van openbare schennispleging en begrip te hebben voor de onrust in de wijk, maar doet aan ouders de dringende oproep geen foto’s online te plaatsen.

"Het kan het onderzoek hinderen en er zelfs voor zorgen dat mensen niet vervolgd kunnen worden of dat iemand die er mogelijk niets mee te maken heeft, al veroordeeld wordt", aldus een woordvoerder van de politie.

Niet meer alleen buitenspelen

Hoewel de politie inmiddels een opsporingsonderzoek is gestart en extra aanwezig is in de wijk maakt Marijke zich grote zorgen. "Ik laat mijn dochter niet buiten de tuin spelen wanneer ze niet in mijn zicht is, mijn grootste zorg is namelijk dat er nog vele ergere dingen gaan gebeuren. Ik vind dit natuurlijk al verschrikkelijk en totaal niet kunnen, maar stel je toch voor dat hij een kind meeneemt. Daar moet ik gewoon niet aan denken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!