Achterhoek / Stedendriehoek

Zanger van Toontje Lager blikt terug op schooltijd: 'Gek dat ik niet betrapt ben op spieken'

APELDOORN - De middelbareschooltijd van Erik Mesie, zanger van Toontje Lager, duurde langer dan gepland. Door één vijf op zijn rapport moest hij een jaar overdoen.
Tijdens de middelbare schooltijd was hij onzeker. "Ik vond mijzelf lelijk toen", vertelt Mesie in De klas van Peter Hoefnagels. "En dat was ik ook, met mijn bril." Later veranderde dat wel, toen hij lenzen kreeg. "Dat was wel een eyeopener. Maar ook toen ik bij Toontje Lager kwam, dacht ik nog steeds niet 'wat ben ik een mooie jongen'."
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Erik van Toontje Lager blikt terug op schooltijd: 'Gek dat ik niet betrapt ben op spieken' - De klas van Peter Hoefnagels

Naar de rector

De middelbare school is tegenwoordig heel anders dan vroeger. Hij moest zich ooit melden bij de rector, omdat hij een brugklasser had laten struikelen. "We zaten op de trap met een groepje jongens te kletsen in de pauze. Toen kwam er een brugpieper van boven die dwars door ons heen moest", vertelt de zanger. "Ik kon niet niet laten om even mijn been uit te steken en pootje te haken."
De brugpieper had wat gekneusd en had schaafwonden. "In de pauze werd ik toen aangewezen: hij was het! Ik moest toen naar de rector, wat toen echt wat was. Dan scheet je in je broek."
Bekijk hieronder de hele uitzending van De Klas van Peter Hoefnagels.
De klas van Peter Hoefnagels - Erik Mesie