Instellingen

Linda laat de leukste vakantie-uitjes van Gelderland zien

UDDEL - Geen vakantie gepland, maar wel op zoek naar leuke uitjes? In onze YouTube serie Linda breekt UIT! laat Linda zien wat je allemaal kunt doen in onze provincie. Denk bijvoorbeeld aan suppen in een van onze mooie natuurgebieden, een dagje met de herder mee op de Veluwe of wandelen en slapen bij alpaca's. Waar en hoe dat kan, zie je vanavond in de eerste compilatie-uitzending van Linda breekt UIT! op televisie.

Suppen is overgewaaid naar Nederland vanuit Hawaii. De watersport is zo populair dat er allerlei verschillende vormen zijn ontstaan. Zo kun je in Eibergen suppen met je hond op rivier de Berkel. Tijdens warme dagen is het een heerlijke manier om je hond te laten afkoelen. En voor de baas is het ontspannende activiteit. Halverwege de tocht wordt er nog een stop gemaakt op het hondenstrandje, waar viervoeters even kunnen rennen en zwemmen.

Voor wie van wat meer uitdaging uit, is er sup yoga op het Hilgelomeer in Winterswijk. Erg rustgevend en lekker om te doen, ook als je nog geen eigen board hebt. Dan huur je er een of je trekt er een uit de muur bij recreatieplas de Zanding in Otterlo.

Een ijsbad voor een beter immuunsysteem

Als het nou te warm is om te suppen, kun je je ieder moment wagen aan een koudetraining. Dat wil zeggen; zwemmen in natuurwater, koud afdouchen of een ijsbad nemen. Volgens iceman Wim Hof is het een boost voor je immuunsysteem. Daar wilde ik meer van weten, zeker in deze tijd. In Stroe zit het trainingscentrum van Wim Hof. Ik zocht hem op, om hem het hemd van het lijf te vragen, maar ook met als doel een ijsbad te nemen omdat ik wil weten wat het met me doet. Maar lukt dit met een koukleum zoals ik?

Wandelen en slapen bij alpaca's

Zoek je een bijzondere overnachtingsplek? Dan is een bezoekje aan de Alapacadroom in Garderen de moeite waard. De groepsaccomodatie ligt op de Veluwe aan de rand van het Speulderbos, ook wel het oudste bos van Nederland genoemd. Je kan er wandelen met alpaca's en als je 's ochtends wakker wordt, staan ze voor je raam. Het Savannegevoel op de Veluwe.

Dagje met de herder mee

Altijd al nieuwsgierig geweest, naar het leven van een herder? Ik wel! Daarom ging ik een dagje met de herder mee de Veluwe op. Dat kan bij de Rhedense schaapskooi. Je loopt tussen de schaapskudde en komt op plekken waar je normaliter niet mag komen. Fascinerend om te zien hoe de border collies op bevel van de herder de schaapskudde in bedwang houden.

Als ik de herder even heb aanschouwt, wil ik het zelf wel eens proberen... Zien hoe dit afloopt? Wil je weten of het me lukt om een ijsbad te nemen? Of heb je inspiratie nodig voor leuke activiteiten deze zomer? Linda breekt UIT! is vanavond om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland op tv en wordt ieder uur herhaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!