Nieuws

Willem en Marjan trouwden in het diepste geheim, ondanks hun leeftijd

'Als je bang blijft, ben je altijd alleen', Willem en Marjan zijn dolgelukkig samen.
'Als je bang blijft, ben je altijd alleen', Willem en Marjan zijn dolgelukkig samen. © Omroep Gelderland
VORDEN - Angelique Krüger en haar oud-collega Pascal Kamperman legden vandaag een deel van hun Wandelhart-wandeling af met Marjan en Willem, een pasgetrouwd echtpaar dat elkaar dankzij Omroep Gelderland heeft ontmoet. Zij vertellen tijdens de wandeling meer over die ontmoeting, maar praten ook over liefde en verlies.
In het landschap van het Vordense buitengebied ontmoetten Angelique en Pascal Willem (72) en Marjan (70). Het echtpaar trouwde twee dagen geleden in het diepste geheim.
"Er waren alleen twee ambtenaren van de burgerlijke stand bij", vertelt Willem. "De dag ervoor hebben we kaarten op de bus gedaan, met de mededeling dat we getrouwd zijn. Het grote feest gaat nog komen."
"Waarom trouw je nog op deze leeftijd?", vraagt Angelique. "Dan is het wettelijk goed geregeld", reageert Willem nuchter. "En omdat ik een hele lieve man heb ontmoet", vervolgt Marjan teder. "Dat klinkt beter", zegt Willem hierop lachend.

Ontmoet via Radio Gelderland

Bijzonder is hoe het echtpaar elkaar heeft ontmoet. Dat was namelijk niet gebeurd zonder Omroep Gelderland.
"Relatiebureau Toekomst was op Radio Gelderland toen ik aan het luisteren was", vertelt Marjan. Een vriendin overtuigde haar vervolgens om het te proberen. Hierop kreeg zij het profiel van Willem onder ogen. "Alles sprak me aan", zegt ze. "Dus Willem mocht me bellen."
Afspreken was er in eerste instantie niet bij, vanwege corona. "Toen hebben we eerst drie maanden 'gebeeldbeld' met elkaar", lacht Willem. "Het klikte. Toen hebben we een afspraak gemaakt en zijn we gaan wandelen."
"Dus al wandelend is de liefde opgebloeid?", vullen Pascal en Angelique elkaar aan. "Het was een middag die van mij niet voorbij mocht gaan", reageert Marjan.
We hebben niet de leeftijd om eerst vijftien jaar verkering te hebben
Voor ze het wisten waren Marjan en Willem dag en nacht bij elkaar.
"Heeft het te maken met leeftijd als je zo doorpakt?", vraagt Angelique aan Willem. "Of was je altijd al zo?"
"We hebben niet de leeftijd om eerst vijftien jaar verkering te hebben", zegt hij daarop.
Pascal wil meer weten over de bruiloft: "Jullie zijn eergisteren getrouwd. Weten mensen dat wel? Of komt het voor hen als donderslag bij heldere hemel?"
"Voor sommigen wel", lacht Marjan.
"We hebben het mijn kinderen wel verteld", reageert Willem daarop. Zijn zoon en dochter vinden het leuk. "En mijn kleinkinderen zijn gek op Marjan."

Ieder jaar samen is er één

Willem was al eerder getrouwd, maar zestien jaar geleden overleed zijn vrouw. "Dat is een behoorlijke tijd", merkt Angelique op. "Heb je die al die tijd alleen gespendeerd?" "Ik heb een relatie gehad, maar die ging uit", zegt Willem.
Ook Marjan kan erover meepraten. Zij was sinds 2008 alleen. Zowel Willem als Marjan hoefde niet te wennen aan de liefde, zelfs niet na zo'n lange tijd alleen. Ze genieten van hun tijd samen. Bijvoorbeeld door te wandelen.
"Dat is goed voor de conditie", vertelt Willem. "En we hebben het gewoon leuk samen. We wonen ook in een mooie omgeving."
"Toch zijn jullie aardig op leeftijd", reageert Angelique. "Jullie hebben al iemand verloren. Is er geen angst dat dat nog een keer gebeurt?"
"Als je bang blijft, ben je altijd alleen", aldus Willem. Ook Marjan reageert: "Als je bedenkt hoe leuk we het nu hebben, dan ben je daar niet bang voor."
"Ieder jaar samen is er één", besluit het stel.