Instellingen

Weggelopen horecapersoneel komt maar niet terug

De horeca zit met een groot probleem.
De horeca zit met een groot probleem. © ANP

ARNHEM - Het is een gigantisch probleem in de horeca: het personeelstekort. En de GGD is als werkgever een grote concurrent in de strijd om personeel. "Een erg wrange situatie", zegt voorzitter Jan van Hooijdonk van afdeling Arnhem/Renkum van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Er zijn helaas niet veel horecaondernemers die op kunnen bieden tegen de salarissen die ze daar betalen."

Het tekort aan horecapersoneel is op dit moment zo nijpend in Gelderland, dat veel horecazaken maar op zeventig procent van hun capaciteit draaien.

Volgens Van Hooijdonk staan veel ondernemers momenteel voor een groot dilemma. "Natuurlijk kan een horecaondernemer besluiten hogere salarissen te betalen aan het personeel. Maar daar staat dan tegenover dat de prijs van het eten en de drankjes omhoog moet. En het is maar de vraag of de klanten dat accepteren."

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

Weggelopen horecapersoneel komt maar niet terug

"De CAO's bij de meeste GGD's liggen inderdaad wat hoger dan die in de horeca en in de retail", bevestigt woordvoerder Jacqueline Toonen van de GGD Nederland. Het verschil zit volgens haar vooral in de afspraken over toeslagen voor werken in de avond en in het weekend. "Voor een 20-jarige ligt het gemiddelde uurloon tussen de 11,30 en 12,40 euro per uur, exclusief toeslagen."

Van Hooijdonk verwacht dan ook dat veel ondernemers besluiten om gedurende de coronacrisis niet op volle kracht te draaien. "We hopen dat we met de GGD afspraken kunnen maken dat we posters mogen ophangen in de test- en vaccinatiestraat. Posters waarbij we oproepen terug te keren naar de horeca als al het gedoe met corona voorbij is."

Op zoek naar personeel

"We willen graag de volledige capaciteit van het restaurant benutten", reageert Frits Schoonderwal. Hij heeft de capaciteit van zijn restaurant in Harderwijk moeten halveren vanwege het personeelstekort. "Ik weet niet waar ze zijn gebleven, ze zijn er gewoon niet."

De mensen die wel reageren op de openstaande vacatures zijn te veeleisend, vindt de restauranteigenaar. "Ik ga niet iemand aannemen die weinig ervaring heeft en een topsalaris wil verdienen. Je moet het verdienen." Hij ziet dat weinig personeel trek heeft in lange werkdagen en hard werken. "We hebben weer echt goed personeel nodig dat werk wil verzetten en dan word je rijkelijk betaald. Maar die mensen zijn moeilijk te vinden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!