nieuws

Gelredag op 14 augustus in Tiel

TIEL - In samenwerking met Erfgoed Gelderland en Omroep Gelderland, staat het Flipje & Streekmuseum Tiel gedurende deze Gelredag in het middelpunt. Er worden diverse activiteiten georganiseerd.

Rondleidingen naar bijzondere locaties

Voor de activiteiten in het museum is op de dag zelf een intekenlijst, om te voorkomen dat er te veel drukte ontstaat bij de activiteiten. Om 11.30, 12.30, 13.30 en 14.30 uur is er op de vierde verdieping van het museum een rondleiding over de schilder Jan van Anrooy. Om 12.00 en 14.00 uur zijn er tevens rondleidingen bij het Ambtmanhuis! Ook is er een fietstocht, met Rhein de Reus als hoofdpersoon, voor gezinnen! En er is een buitenrondleiding langs plekken met afbeeldingen van Tiel in vroegere tijden. Ook is de herensociëteit geopend. Uniek, want deze is normaal voor publiek gesloten. Kom op 14 augustus dus vooral naar het Flipje & Streekmuseum: genoeg te doen, voor ieder wat wils!
Ambtmanhuis in Tiel
Ambtmanhuis in Tiel © Omroep Gelderland

Activiteiten bij het museum

Ook de Schatkamers VR-game is te spelen tijdens deze Gelredag (de hele dag behalve tussen 14.00 en 15.00 uur). In deze game reis je met de VR-bril naar het verleden, waar je de verloren schatten van Gelderland redt! Daarnaast is er om 14.00 uur een workshop Flipje tekenen en rijmen, en is in de tuin van het museum doorlopend een Tielse variant van 'Kunst en Kitsch'.

Onderdeel van de zeven Gelredagen

In de zomervakantie organiseert Omroep Gelderland samen met Erfgoed Gelderland en de musea op zaterdagen in juli en augustus een Gelredag. Dit is een dag vol activiteiten in een Gelders museum. In totaal vinden er in juli en augustus zeven Gelredagen plaats op zeven verschillende erfgoedlocaties verspreid over de provincie Gelderland. Samen vertellen deze musea een deel van het Verhaal van Gelderland van prehistorie tot nu.