Instellingen

Plezierjacht knalt tegen IJsselbrug in Zutphen en slaat bijna om

De plezierjacht zat vast onder de Oude IJsselbrug.
De plezierjacht zat vast onder de Oude IJsselbrug. © Sjoerdtje Scholten.

ZUTPHEN - De schipper van een plezierjacht dat donderdag op de Oude IJsselbrug in Zutphen voer, beleefde waarschijnlijk geen goede dag. Het jacht probeerde onder de brug door te gaan, maar kwam vast te zitten en sloeg bijna om.

Het incident gebeurde rond 11.20 uur. Op social media werden al snel spectaculaire beelden gedeeld die de benauwde momenten onder de brug laten zien.

Weer vrij na vaarverbod

Dinsdag werd het water juist weer vrijgegeven voor de vaart. Daarvoor was er op veel plekken een vaarverbod wegens het hoogwater.

Geen stremming

Rijkswaterstaat zegt niet de beheerder te zijn van de brug, dat is de gemeente Zutphen. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat stelt wel dat er geen stremming is ontstaan door het ongeluk. Hoe het heeft kunnen gebeuren, weet Rijkswaterstaat niet. "Maar waarschijnlijk is er niet goed naar de doorvaarhoogte gekeken. Want wij geven daar wel informatie over. Maar misschien dachten deze mensen: 'we kunnen eindelijk weer.'

Reactie gemeente Zutphen

De gemeente Zutphen stelt, als beheerder van de brug, dat er geen grote beschadiging aan de constructie van de brug veroorzaakt kan zijn. Wel gaat de gemeente vrijdag naar de verf op de brug kijken.

Mocht er schade zijn, dan kijkt de gemeente of die schade verhaald kan worden op de schipper.

De boot is inmiddels onder de brug vandaan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!