Nieuws

In deze vier gemeenten daalde het aantal ww-uitkeringen met meer dan 30 procent

Uitkeringsinstantie UWV houdt het aantal werklozen bij.
Uitkeringsinstantie UWV houdt het aantal werklozen bij. © ANP
AALTEN - Het aantal ontvangers van een ww-uitkering is in Gelderland het afgelopen jaar fors gedaald. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van uitkeringsinstantie UWV en LocalFocus. Ten opzichte van een jaar een geleden is in vrijwel alle gemeenten het aantal mensen met een ww-uitkering omlaaggegaan.
Voor de hele provincie daalde het aantal werklozen met een ww-uitkering van 30.697 naar 24.406, een daling van 20,4 procent. Dat is in lijn met het landelijk gemiddelde van 20,7 procent.
De vier gemeenten waar het aantal ww-ontvangers het forst daalde, zijn Aalten (35,8 procent), Heumen en Ermelo (32 procent) en Montferland (30,4 procent). In eerstgenoemde gemeente ontvingen vorige maand 224 inwoners een ww-uitkering. Dat zijn er fors minder dan een jaar geleden, toen het nog om 349 mensen ging.
Bekijk de kaart van LocalFocus. Klik op een gemeente voor de details.
In slechts twee gemeenten steeg het aantal ontvangers van een ww-uitkering: in Elburg (met 4,3 procent) en Rozendaal (46,2 procent). De cijfers in Rozendaal zijn enigszins vertekend, gezien het geringe aantal inwoners. Vorig jaar ontvingen daar dertien inwoners een ww-uitkering, inmiddels zijn het er negentien.
In juni 2021 waren er in totaal 297.000 mensen werkloos. Dat is 3,2 procent van de beroepsbevolking. De laatste keer dat er minder dan 300.000 werklozen waren, was in maart 2020 bij het begin van de coronacrisis.