nieuws

Gelredag op 7 augustus in Almen

ALMEN - In samenwerking met Erfgoed Gelderland en Omroep Gelderland, staat Museum STAAL (in Almen) op deze Gelredag in het middelpunt. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Museum STAAL is tijdens deze dag voor iedereen gratis toegankelijk.
De nieuwste tentoonstelling in Museum STAAL is Kom voor en Blijf! We vertellen de kleine geschiedenis van de hond. Komt u ook onze wolf bewonderen? In het museum ontvangt u een bon om bij het naastgelegen hotel-restaurant De Hoofdige Boer (naar een gedicht van A.C.W. Staring) een kopje koffie te nuttigen.

Wandelingen door Almen

Om 12.30, 14.00 en 15.30 uur zijn er Berkelwandelingen met gids, die vanaf het museum vertrekken. U loopt door de kern van het dorp, langs de rivier de Berkel en over de landgoederen De Almense Mölle en Het Elger. De wandeling loopt deels over onverharde paden (duur: 75 minuten, afstand vijf kilometer). Als u meedoet met de wandeling van 15.30 dan adviseren wij u, voor die tijd het museum te bezoeken.

Koffertje voor Kinderen

Kinderen hoeven zich evenmin te vervelen, ze kunnen in het museum met Het Koffertje van Staring Museum STAAL gaan ontdekken. Voor ieder kind ligt er een prachtige kleurplaat van de kleine Antoni Staring en zijn dieren klaar.

Lezingen in 'Ons Huis'

Aan Het pleintje van tante Na, ligt niet alleen Museum STAAL maar ook het dorpshuis van Almen. In de grote zaal worden op een viertal momenten lezingen gegeven. De huidige tentoonstelling in het museum Kom voor en Blijf! heeft als thema 'honden'. De lezingen hebben als thema dan ook 'honden' en 'wolven'. De lezingen zijn om 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Maximaal 45 personen per keer.
Schipper op een Berkelzomp
Schipper op een Berkelzomp © Omroep Gelderland

Varen met de Berkelzomp

Almen ligt aan het prachtige riviertje de Berkel en heeft bij Almen de mooiste meanderingen. Ook een stukje varen op dit voormalige vrachtscheepje? Meld bij aankomst bij het museum dat u wilt varen. Daar ligt het vaarschema en wordt u verteld op welke tijdstippen nog plek is. Het aantal gasten op de zomp is momenteel beperkt.

Onderdeel van de zeven Gelredagen

In de zomervakantie organiseert Omroep Gelderland samen met Erfgoed Gelderland en de musea op zaterdagen in juli en augustus een Gelredag. Dit is een dag vol activiteiten in een Gelders museum. In totaal vinden er in juli en augustus zeven Gelredagen plaats op zeven verschillende erfgoedlocaties verspreid over de provincie Gelderland. Samen vertellen deze musea een deel van het Verhaal van Gelderland van prehistorie tot nu.
De Gelredagen worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.