nieuws

Gelredag op 31 juli in Elst

ELST - Het is feest! De Nedergermaanse Limes is genomineerd als Werelderfgoed. De Romeinse tempels van Elst maakten deel uit van de Limeszone. De indrukwekkende overblijfselen ervan krijgen nu een heel bijzondere status. Dit vieren we tijdens de Gelredag op 31 juli in het Tempel | Kerk Museum Elst.

Programma

Om 8.30 uur kun je al meeluisteren naar de live radio-uitzending van de Ridders van Gelre! Vervolgens wordt om 10.00 uur de archeologiebak voor kinderen officieel geopend. Om 10.15 uur beginnen de lezingen. Als pauze bij de lezingen is er om 11.15 uur een hapje en drankje in de torenhal.
Ten slotte vinden vanaf 12.00 uur elk half uur (gratis) rondleidingen plaats naar de Romeinse tempels onder de kerk. De rondleidingen duren ca. 45 minuten en hebben als thema 'waarom komt Elst op de Werelderfgoedlijst?'. Neem voor de rondleidingen een mondkapje mee. I.v.m. de 1.5m maatregel vragen we u dat te gebruiken als er meer dan 4 volwassenen aan een rondleiding meedoen.
Geef je op voor het ochtendprogramma of voor de rondleidingen in de middag via deze link:
https://mijngelderland.nl/actueel/activiteiten-gelredag-in-het-tempel-kerk-museum-elst
Romeinse tempel in Elst
Romeinse tempel in Elst © Omroep Gelderland

Kinder-Gelredag 30 juli

Voor kinderen van ongeveer 7 t/m 12 jaar is er op 30 juli een Kinder-Gelredag. Om 11.00 uur of om 14.00 kunnen zij samen met hun (groot)ouders meedoen aan een speciale gezinsactiviteit. Tijdens de rondgang door de kerk en het historische erfgoed maak je op een speelse manier kennis met archeologie en de geschiedenis van de locatie van de kerk. Aanmelden hiervoor is nodig, via de website van het Tempel | Kerk Museum.

Samenwerking

Het Tempel | Kerk Museum Elst organiseert de Gelredag samen met Omroep Gelderland en Erfgoed Gelderland. De Gelredagen worden mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van de Provincie Gelderland.
De Gelredagen vinden plaats tussen 17 juli en 28 augustus. Kijk hier voor informatie over de overige Gelredagen.