Nieuws

Dementerende man van 88 hele nacht en ochtend spoorloos, zoekactie in Doesburg

De vermiste man van 88 in Doesburg.
De vermiste man van 88 in Doesburg. © Facebook/politie Doesburg
DOESBURG - De politie zoekt woensdag met man en macht naar een man van 88 uit Doesburg. De hoogbejaarde en demente inwoner is spoorloos.
De man, die Henk heet, woont in het seniorencomplex Maartenshof aan de Kloosterstraat in Doesburg. Hij verdween dinsdagavond laat en niemand weet waar hij is.
Aan de linkerkant van zijn gezicht heeft de vermiste man verlammingsverschijnselen. Hij draagt een beige jas, een grijze broek en bruine schoenen. De Doesburger is ongeveer 1 meter 75 lang, heeft een smal postuur en grijs haar.
De politie heeft via een oproep op Burgernet inwoners van Doesburg opgeroepen naar de verdwenen man uit te kijken.
Boven de stad hing woensdagochtend een politiehelikopter die de zoekactie bijstond.

Dochter bezorgd

Op Facebook uit een dochter van de man haar bezorgdheid. "Mijn vader is om 21.45 uur boos uit huis weggelopen en hij is nog niet thuis. We hebben de politie ingeschakeld", schrijft ze. Haar oproep is inmiddels honderden keren gedeeld.
De urenlange zoektocht stopte vanochtend om halfvijf en werd daarna weer opgestart. De dochter: "Hopelijk helpt het daglicht."
De politie heeft na enkele tips op plekken in Doesburg gezocht, maar zonder resultaat. Ze deelt op Facebook een foto van de man. "Door zijn foto te delen hopen we dat mensen hem herkennen en ons waarschuwen", zegt een politiewoordvoerster.