Nieuws

Oproep protest tegen plannen IJssellijn

Oproep protest tegen plannen IJssellijn
De actiegroep RONA roept aanwonenden van de IJssellijn in Gelderland op om donderdag massaal naar Den Haag af te reizen.Minister Eurlings geeft daar antwoord op vragen over het plan om fors meer goederentreinen over de IJssellijn en de Twentelijn te laten rijden.De actiegroep RONA, dat staat voor Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking, zorgt voor bussen naar Den Haag.
DEN HAAG - De actiegroep RONA roept aanwonenden van de IJssellijn in Gelderland op om donderdag massaal naar Den Haag af te reizen.Minister Eurlings geeft daar antwoord op vragen over het plan om fors meer goederentreinen over de IJssellijn en de Twentelijn te laten rijden.De actiegroep RONA, dat staat voor Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking, zorgt voor bussen naar Den Haag.
Het verzet tegen de toename van het goederenvervoer neemt toe. Ook Provinciale Staten hebben zich onlangs tegen het plan uitgesproken. Dinsdag deed de gemeente Arnhem dat ook.
Het Rijk wil het goederenvervoer zoveel mogelijk over het spoor in het oosten laten lopen. Zo kunnen de treinen in het westen zonder spoorboekregeling rijden. Omwonenden van de IJssellijn en de Twentelijn maken zich zorgen over de leefbaarheid als er veel meer treinen langskomen. Ze hebben er al diverse keren actie tegen gevoerd.