Instellingen

Vrijwillige Buurtbemiddelaars gezocht

Gelderland helpt - Buurtbemiddelaars gezocht
Gelderland helpt - Buurtbemiddelaars gezocht © Elkwelzijn
Gelderland helpt - buurtbemiddelaars gezocht

Buurtbemiddeling stimuleert in Nederland al 25 jaar het prettig omgaan tussen buurtgenoten. Dankzij de hulp van vrijwillige buurtbemiddelaars komen buren na een conflict weer met elkaar in gesprek. Buurtbemiddeling ElkWelzijn is op zoek naar mensen die het team komen versterken in de regio Tiel, Maasdriel, Zaltbommel en Neder-Betuwe.

Boeiend en afwisselend vrijwilligerswerk

Vrijwillige buurtbemiddelaars helpen buren te zoeken naar een oplossing die voor alle betrokkenen aanvaardbaar is. Zij doen dat in een bemiddelingsgesprek, waarin twee bemiddelaars samen met de beide buren om de tafel gaan zitten. Voor dit gesprek bezoeken ze eerst de buren elk apart. ElkWelzijn zoekt vrijwilligers die beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden, die zonder oordeel naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig blijven. Vrijwilligers krijgen een uitgebreide training in het voeren van bemiddelingsgesprekken.

Wethouder Bragt:"als buren zijnde leef je dicht op elkaar; daarom vind ik het ook heel belangrijk dat inwoners er samen uitkomen als er iets speelt. De ondersteuning van een buurtbemiddelaar past hier goed bij".

Wilt u een steentje bijdragen?

Het gaat om boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost gemiddeld enkele, zelf in te plannen (avond)uren per maand. Daarnaast is er regelmatig een bijeenkomst met collega-bemiddelaars om ervaringen uit te wisselen. Vrijwilligers worden begeleid door de coördinator van het project. Zou u graag een steentje willen bijdragen aan een fijne leefomgeving en een prettige buurt om in te wonen? Dan kunt u zich opgeven om buurtbemiddelaar te worden.

Lijkt het je leuk om buurtbemiddelaar te worden? Reageren kan hieronder!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!