nieuws

Gelredag op 24 juli in Museum Lunteren

LUNTEREN - In samenwerking met Erfgoed Gelderland en Omroep Gelderland, staat Museum Lunteren gedurende de tweede Gelredag in het middelpunt. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, waarvan een groot deel geïnspireerd door een bijzonder object in de collectie van het museum: de negentiende-eeuwse knipmuts. Gedurende deze zaterdag zal René Arendsen, bekend van het programma Ridders van Gelre, live verslag doen van de activiteiten in het museum op Radio Gelderland.
Gedurende de hele dag verzorgen medewerkers van het museum gratis rondleidingen door het museum.
In het museum zijn extra activiteiten in Nel’s Stijlkamer (oudheidskamer):
Een dagdeel zijn er demonstraties knipmuts plooien. Er is een stand met unieke knipmutsen verzameling in bruikleen van echtpaar Lotterman
Dit echtpaar, Rein en Alie Lotterman, is de hele dag aanwezig gekleed in originele klederdracht. Zij zullen ook regelmatig een rondje door de Dorpsstraat lopen in klederdracht.

Buiten museum Lunteren:

Vanuit het museum vertrekken huifkarren naar De Koepel in het Lunterse Buurtbos. Het Verhaal van de Koepel staat bij deze uitkijktoren centraal. Leuk voor jong en oud.
Uitkijktoren De Koepel
Uitkijktoren De Koepel © Omroep Gelderland

Kinderactiviteiten

In de nabijheid van het museum kunnen kinderen knipmutsen knippen van papier (wit en zwart). Een jury zal de mooiste knipmutsen beoordelen. Wie gaat er met de prijs naar huis?

Onderdeel van de zeven Gelredagen

In de zomervakantie organiseert Omroep Gelderland samen met Erfgoed Gelderland en de musea op zaterdagen in juli en augustus een Gelredag. Dit is een dag vol activiteiten in een Gelders museum. In totaal vinden er in juli en augustus zeven Gelredagen plaats op zeven verschillende erfgoedlocaties verspreid over de provincie Gelderland. Samen vertellen deze musea een deel van het Verhaal van Gelderland van prehistorie tot nu.