Nieuws

Kleurrijke kroegbaas Gerrit komt ook wel eens aan de 'verkeerde' kant van de IJssel

© Omroep Gelderland
STEENDEREN - Onderweg van Zutphen naar Steenderen wandelt Harm Edens vandaag door Steenderen. Het is tijd voor koffie en daarvoor belandt hij in Hotel Heezen. Een bijzonder familiebedrijf.
Al sinds 1836 staat er iemand uit de familie achter de bar. Gerrit is de zesde generatie Heezen, een kleurrijke man en karakteristieke Achterhoeker die bijna zijn hele leven in Steenderen is. Al is hij ook wel eens aan de 'verkeerde' kant van de IJssel geweest: "Aan zee in Renesse, Texel en Terschelling." Maar het liefst is hij gewoon in de Achterhoek.
Corona was zwaar voor de zaak, maar voor Gerrit was het ook een soort zegen. Daardoor had hij namelijk de tijd om te herstellen van zijn hartinfarct, dat hij een paar dagen na het begin van de eerste lockdown kreeg. Zijn levensmotto heeft hem geholpen erdoor te komen. "Downs zo snel mogelijk vergeten, de ups zo goed mogelijk beleven!"
En dat doet hij bij café Heezen, een bekende naam in de Achterhoek. Niet alleen om een bak koffie te drinken tijdens een wandel- of fietstocht, maar zeker ook vanwege de concerten. Zo traden onder andere Normaal en de Tröckener Kecks op in Zaal Heezen.
Bekijk het gesprek van Harm met Gerrit Heezen hier.
Harm is bij kroegbaas Gerrit
Harm wandelt vandaag in het tv-programma Wandelhart van Doetinchem naar Zutphen, Joris Linssen loopt van Oosterbeek naar Maurik. Kijk om 17.20 uur de uitzending op Omroep Gelderland. Om 09.00, 12.00 en 15.00 uur wandelt Jochem van Gelder met Frans Miggelbrink tussen Doetinchem en Zutphen.