Nieuws

Eis: zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging voor pakketbezorger Tarik O.

Rechtbanktekening van Tarik O. in de rechtbank van Utrecht.
Rechtbanktekening van Tarik O. in de rechtbank van Utrecht. © ANP
WIJCHEN - Het OM heeft maandag zeven jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen pakketbezorger Tarik O.
De 42-jarige Sebastiaan uit Wijchen werd in november op de motorkap van de bestelbus van O. meegesleurd en tot tweemaal toe overreden. De Wijchenaar overleefde dat niet.
Pakketbezorger Tarik O. was naar eigen zeggen 'in shock' nadat hij Sebastiaan had doodgereden. Het slachtoffer en O. hadden een heftige woordenwisseling gehad over de rijstijl van de pakketbezorger. Dat werd vandaag duidelijk in de rechtszaal.
Het slachtoffer uit Wijchen meende dat de 19-jarige O. uit Woerden veel te hard reed in de woonwijk en sprak hem daarop aan. Volgens O. werd hij daarbij een 'kut-Marokkaan' en "kanker-Marokkaan' genoemd.

Over slachtoffer heen gereden

De bezorger bleef aanvankelijk rustig bij de confrontatie, verklaarden ook getuigen. Hij kreeg een duw en stapte daarop in het busje. Hij gaf gas toen het slachtoffer voor de auto stond om een foto van het kenteken te maken. De man belandde op de motorkap en vervolgens onder de bestelbus. O. zou daarna achteruit nogmaals over het slachtoffer zijn heengereden. De man overleed ter plaatse, voor de ogen van zijn echtgenote.

Zaak in Utrecht

De zaak dient voor de rechtbank in Utrecht omdat een familielid van verdachte Tarik O. werkt bij de Gelderse rechtbank en justitie elke schijn van belangenverstrengeling wil voorkomen.