Nieuws

Frits wandelt 300 dagen per jaar om zwerfvuil op te ruimen

© Omroep Gelderland
MAURIK - Gewoon wandelen en van de natuur genieten lukt Frits van den Berk uit Maurik niet meer. Hij loopt 300 dagen per jaar anderhalf uur door de omgeving, maar wat beweegt Frits om dit te doen? Harm gaat in het tv-programma Wandelhart met Frits op pad en zoekt het uit.
Frits was een fanatieke hardloper, maar toen hij daarmee moest stoppen kreeg hij het advies om te gaan wandelen. Maar zomaar wandelen is niet genoeg voor oud-militair Frits, hij had wel een doel nodig. Dat is het opruimen van zwerfvuil geworden.
Op elke wandeling neemt Frits een grote boodschappentas mee, daarmee haalt hij jaarlijks zo’n 6000 liter afval op. Het lukt Frits alleen niet meer om van de natuur te genieten, zo is hij gefocust op zwerfaval op de grond.
Zie hier hoe Frits dat doet:
Harm wandelt met Frits over de dijk
Harm Edens wandelt vandaag in het tv-programma Wandelhart van Maurik naar Oosterbeek, Joris Linssen loopt van Zutphen naar Doetinchem. Kijk om 17.20 uur de uitzending op Omroep Gelderland. Om 09.00, 12.00 en 15.00 uur wandelt Linda Geerdink met Frans Duijts tussen Maurik en Oosterbeek.