Nieuws

Omstreden afvalbedrijf nog niet weg uit Almen

De banden die liggen opgeslagen bij Doornberg Recycling Almen.
De banden die liggen opgeslagen bij Doornberg Recycling Almen. © Omroep Gelderland
ALMEN - Doornberg Recycling zal waarschijnlijk niet voor 1 augustus vertrekken uit Almen. Dat schrijft het gemeentebestuur van Lochem aan de gemeenteraad. Het bedrijf ligt al langer onder vuur.
Omwonenden maken zich grote zorgen over de veiligheid. Bij het bedrijf liggen duizenden banden opgeslagen. Die banden worden daar verwerkt en afgevoerd. In 2018 besloot de gemeente Doornberg uit te kopen. Lochem heeft het terrein voor ruim 2,7 miljoen euro aangekocht. Omdat het bedrijf zich niet aan de afspraken hield, bepaalde de rechter dat het bedrijf het terrein op 1 augustus dit jaar leeg moet opleveren.
"Wij verwachten dat de afspraken niet worden nagekomen. De afgelopen maanden zijn medewerkers op de locatie gaan kijken. Naar aanleiding van het bezoek op 24 mei 2021 hebben wij de ondernemer een brief geschreven. Wij hebben onze zorgen geuit over de nog aanwezige voorraad en nogmaals gewezen op de overeenkomst", schrijft het college in de memo.

Vergunning nieuwe locatie

Het bedrijf kwam met een reactie. Volgens de gemeente schrijft het bedrijf dat het de intentie heeft om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Het bedrijf zegt wel afhankelijk te zijn van vergunningen die nodig zijn voor een nieuwe locatie in Enschede of in Friesland.
De gemeente bekijkt wat ze de komende tijd gaat doen. In principe legt de gemeente vanaf 1 augustus een dwangsom op. Het doel blijft dat het bedrijf zich zo snel mogelijk ergens anders vestigt, aldus het stadsbestuur.
Als het bedrijf weg is, worden er woningen op het terrein gebouwd.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!