Nieuws

Grensoverschrijdende voorstellingen tijdens 'Dinxperience'

Eén van de 125 voorstellingen.
Eén van de 125 voorstellingen. Omroep Gelderland © Omroep Gelderland
DINXPERLO - Dit weekend vond 'Dinxperience' plaats in het Nederlandse Dinxperlo en het Duitse Süderwick. Op het evenement verzorgden ongeveer 45 artiesten voor 150 verschillende voorstellingen over het verleden van de twee grensplaatsen.
Er waren ruim 2000 gasten welkom bij het grensoverschrijdende evenement, zowel Nederlanders als Duitsers. Per voorstelling konden maximaal 50 mensen een ticket kopen voor een zitplaats.
Uitgerekend zondag scherpte Duitsland de coronaregels aan voor reizen naar Nederland, dat rood kleurt op de Europese kaart. "We hebben nauw overlegd met de autoriteiten en dit mag dus", zegt mede-organisator Lex Schellevis.
Bekijk de reportage. De tekst gaat eronder verder
'Dinxperience' in Dinxperlo en het Duitse Süderwick

Drie jaar voorbereiding

Ruim drie jaar voorbereiding kostte Dinxperience. "In 2018 zijn we begonnen met de voorbereiding voor 2020", vertelt mede-organisator Esther Nederlof. "Maar toen kon dat niet doorgaan vanwege corona."
Schellevis: "Toen wilden we 75 jaar vrijheid vieren. Toen bedachten we om het samen met Süderwick te doen. Niet alleen die vrijheid, want het gezamenlijke verleden gaat verder terug dan 75 jaar. En daar gaat Dinxperience over."