Achterhoek

Wandelveteraan Sandra komt tot rust op pelgrimstochten

Wandelaar Sandra.
Wandelaar Sandra. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Het begon bij het trainen voor de Nijmeegse Vierdaagse en is inmiddels uitgegroeid tot wandelen, wandelen en nog eens wandelen. De 57-jariger uit het Zuid-Hollandse Hazerswoude-Rijndijk doet inmiddels bijna niet anders, en mist dit jaar ook de vierdaagse in Nijmegen enorm.
"Iemand had mij aangestoken", vertelt Sandra in Wandelhart. "Eigenlijk ben ik niet meer gestopt met lopen." Ze liep meerdere keren de Nijmeegse Vierdaagse, maar ze wilde toch meer. Inmiddels loopt ze pelgrimstochten van duizenden kilometers.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Sandra (57) komt tot rust door te wandelen - Wandelhart

'Gewoon doen'

"Uiteindelijk heb ik besloten om in 2014 naar Lourdes toe te lopen. Het was een gevoel, ik moest het gewoon doen." Ze nam bewust niet Santiago als doel, maar Lourdes. "Omdat dat ook in de naam van mijn dochter zit."
Het wandelen zit nu helemaal in haar, en daarom schreef ze er ook een boek over. Ze komt mentaal tot rust door het wandelen. "Op een gegeven moment is je lichaam zo gewend aan het wandelen, dat je meer tijd hebt om om je heen te kijken en om na te denken. Maar ik merkte ook dat ik het wandelen kon gebruiken om los te laten."
Bekijk hieronder de hele uitzending van Wandelhart.
Wandelhart - Sportievelingen