Nieuws

Celstraf voor 66-jarige brandstichter Epe

Een van de autobranden was op de Glazenmaker in Epe.
Een van de autobranden was op de Glazenmaker in Epe. © Stefan Verkerk/News United.
ZUTPHEN - De 66-jarige man uit Epe die vorig jaar vijf autobranden veroorzaakte, moet de cel in. De rechtbank in Zutphen veroordeelde hem tot een gevangenis straf van twee jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar.
De Epenaar stichtte tussen mei en september 2020 zeker vijf branden. Het OM verdenkt hem van het stichten van nog zes andere branden, maar daar is volgens de rechtbank onvoldoende bewijs voor. De man lijdt volgens deskundigen aan een persoonlijkheidsstoornis. Hierdoor is hij minder toerekeningsvatbaar. Naar eigen zeggen waren de branden een manier om "spanningen af te reageren". De rechtbank acht de kans op herhaling groot en legt hem dus ook een langdurige gedwongen behandeling op.

Schadevergoeding

Vorig jaar zomer werden Epe en Vaassen opgeschrikt door een serie autobranden. Hierdoor ontstond er veel onrust in de dorpen. De man uit Epe bekende eerder dit jaar schuldig te zijn aan vijf van die branden. Hiervoor moet de man nu ook ruim 16 duizend euro aan schadevergoedingen betalen aan de slachtoffers.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!