Instellingen

Bierbrouwer heeft het lastig in coronacrisis en gaat reorganiseren

Biertjes.
© Pixabay
De Klok Dranken van Grolsch in Groenlo.
© Omroep Gelderland

GROENLO - Bierbrouwerij Grolsch in Enschede en De Klok Dranken in Groenlo zuchten onder de coronacrisis en lopen omzet mis, maar er hoeft volgens een woordvoerder van de bierbrouwerij in Enschede niet te worden gesneden in het personeelsbestand. Als gevolg van een reorganisatie moet er op beide locaties met twaalf functies worden geschoven.

"Om de voorgenomen veranderingen door te voeren zullen functies veranderen, enkele verdwijnen en komen er nieuwe bij. De personele consequenties zijn beperkt", zegt communicatiemanager Henrike Overdijk van Grolsch. "We hebben de intentie alle betrokken medewerkers te kunnen herplaatsen. Voor medewerkers waarvan de functie vervalt, gaan we dan ook proactief kijken naar passende alternatieve functies binnen onze organisatie."

Ze reageert daarmee op geluiden dat Grolsch, waar ook De Klok Dranken onder valt, forse verliezen zou hebben geleden. Er zouden in Enschede dertig banen verdwijnen en in Groenlo vijftien. Ook zou het vervoer van de biertanks worden uitbesteed.

'Niet bekend'

"Die cijfers zijn mij niet bekend", reageert Overdijk. Wel heeft Grolsch gesproken met de ondernemingsraad over een aantal voorgenomen wijzigingen in de organisatiestructuur van drie afdelingen, erkent de woordvoerder. Grolsch loopt veel omzet mis, doordat er geen evenementen meer zijn en de horeca de deuren moest sluiten als gevolg van de coronacrisis. Dat verlies is deels goedgemaakt doordat de bierconsumptie thuis is gestegen.

Overdijk: "De coronacrisis heeft ons als bedrijf hard geraakt. Met name in het horecakanaal zijn we zwaar getroffen door de twee lockdowns. We hebben de afgelopen periode alles op alles gezet de gemiste omzet te compenseren in retail en de impact op onze vaste kosten zoveel mogelijk te beperken en zijn hier deels in geslaagd."

De reorganisatie raakt onder andere de commerciële organisatie van Grolsch en De Klok Dranken, de afdeling engineering en het uitbesteden van kelderbier, oftewel de biertanks. Bij de vestiging op de Laarberg in Groenlo, De Klok Dranken, is ook de evenementenservice van Grolsch gehuisvest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!