Nieuws

Campinggasten moeten inpakken en wegwezen door hoogwater

Gasten pakken hun spullen in.
Gasten pakken hun spullen in. © Omroep Gelderland
OOSTERHOUT - Campingbeheerder George Akkerman heeft het druk. Doordat het water in de Waal steeds meer stijgt, moet hij ervoor zorgen dat zijn camping in Oosterhout - die pal naast de rivier ligt - wordt geëvacueerd.
"Volgens Rijkswaterstaat kan het water wel 15 meter stijgen", vertelt Akkerman. "We moeten dus helaas de mensen gaan mededelen dat hun vakantie hier is afgelopen." Maar alle gasten krijgen wel een andere camping aangeboden om alsnog een leuke tijd te hebben.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Campinggasten moeten inpakken en wegwezen door hoogwater
Op de camping in Oosterhout is de hoge waterstand het gesprek van de dag. De meesten zijn de boel al aan het inpakken, of vragen de beheerder of ze hem nog kunnen helpen met het verplaatsen van spullen.

Begripvol

Wat ook opvalt, is dat alle campinggasten begripvol reageren op de ontstane situatie. "Ja, je kan er niks tegen doen hè. Dit is de natuur", stelt een van hen. Een ander zegt: "Je weet dat als je aan het water staat dat dit kan gebeuren, maar je hoopt natuurlijk van niet. Maar zeker in de zomer verwacht je dit natuurlijk niet."
Voor campinggasten zit er niks anders op dan in te pakken.
Voor campinggasten zit er niks anders op dan in te pakken. © Omroep Gelderland
Volgens Waterschap Rivierenland is er nog geen reden tot zorg. De dijken zijn stevig genoeg om de grote hoeveelheden water aan te kunnen. Maar de uitwaarden komen wel vol te staan. "We adviseren daarom campings en veehouders om op bepaalde plekken het gebied te ontruimen."