Nieuws

Vitesse morst punten tegen Willem II

ARNHEM - Vitesse domineerde vanaf het begin van de wedstrijd.
De Arnhemse ploeg liet de bal gemakkelijk rondgaan en binnen tien minuten waren er kansen voor Jenner en Pröpper. Stevanovic was gevaarlijk met een kopbal.  
Willem II had vrijwel niets in te brengen. Na ruim twintig minuten spelen was er een grote kans voor Barazite maar zijn inzet werd gestopt door doelman Verhulst van Willem II. Daarna kwamen de bezoekers er een paar keer gevaarlijk uit maar dat leverde geen doelkansen op. Voor Vitesse was Julian Jenner daarna tweemaal dreigend met een schot.
Halverwege de eerste helft verloor Vitesse de totale grip op de wedstrijd. De spelers van Willem II probeerden meerdere keren een penalty te versieren, maar scheidsrechter Van Hulten ging daar niet op in. Vitesse kreeg wel een aantal kansen, maar wist die niet te verzilveren. Daardoor bleef het tot de rust 0-0.
Vitesse begon ongewijzigd aan de tweede helft en ging op zoek naar de openingstreffer. Willem II leek even onder de druk van Vitesse uit te komen en werd een aantal maal gevaarlijk. Na het inbrengen van Pluim domineerde Vitesse weer en kwamen er kansen voor onder meer Kashia en Barazite.
Desondanks kwamen de Arnhemmers niet tot scoren en bleef het bij een zeer teleurstellend gelijkspel.
Voor Willem II betekent het gelijkspel het eerste punt van het seizoen.


Vitesse - Willem II 0-0
Aanvang 20:45 uur
Toeschouwers:13.150
Opstelling Vitesse: Room; Kashia, Sprockel, Rajkovic, Büttner; Matic, Stevanovic (71. Pluim); Jenner (77. Nilsson), Aissati, Barazite (87. Van Ginkel); Pröpper.
Gele kaart Vitesse: Stevanovic en Büttner