Nieuws

TERUGKIJKEN I Maandag | Geen Vierdaagse dit jaar, maar wel een wandelhart

De presentatoren van Wandelhart gaan op stap met een wandelmaatje.
De presentatoren van Wandelhart gaan op stap met een wandelmaatje. © Omroep Gelderland
TIEL - De Vierdaagse van Nijmegen, we moeten het weer een jaar missen. De gastvrijheid, de pijn en de verbroedering. Maar ons wandelhart blijft kloppen! Dus lopen verschillende presentatoren van Omroep Gelderland deze week dwars door Gelderland, van Spijk naar Winterswijk. De route is onderverdeeld in vijf etappes. Vandaag etappe 1: van Spijk naar Tiel.
De presentatoren lopen met een wandelmaatje en verschillende gasten die onderweg aanhaken. Vandaag loopt presentatrice Lisanne Halleriet samen met haar wandelmaatje Alexandra van Steen. Van Steen is de directrice van het Flipje en Streekmuseum. Ze wandelen grotendeels langs de rivier de Linge, over de Zuiderlingedijk richting Heukelum, langs de scheve toren in Acquoy en van Kerk-Avezaath naar Tiel.
Oud-Olympiër Jelle van Gorkom, specialist Nieuwe Hollandse Waterlinie Ronald Hamberg en Eveline Verduijn, organisator Wandelen met mantelzorgers, lopen ook nog een stukje van de route mee. Een wandeldag vol mooie verhalen en interessante ontmoetingen. We sluiten af met muziek van Esther Cruz en Tom van Moll.
Bekijk hier de eerste uitzending van Wandelhart:
En hieronder de tweede uitzending:
En de derde uitzending:
Wandelhart wordt elke dag om 9.00, 12.00 en 15.00 uur live uitgezonden bij Omroep Gelderland op tv, onze website en app, Facebook en YouTube. En kijk voor meer wandelverhalen ook om 17.20 uur naar Wandelhart met Harm Edens en Joris Linssen bij Omroep Gelderland (elk uur herhaald) en 19.20 uur op NPO 2. Zelf de route wandelen? Kijk op wandelhart.nl