Instellingen

Besmettingen na bezoek aan discotheek City Lido lopen steeds verder op

Een coronacheck bij een discotheek.
Een coronacheck bij een discotheek. © ANP
GROENLO - Het aantal jongeren dat het coronavirus heeft opgelopen op zaterdagavond 3 juli in nachtclub City Lido in Groenlo is verder opgelopen, zegt een woordvoerder van GGD Noord- en Oost-Gelderland. Momenteel zijn zo'n 50 gevallen bekend bij de GGD, maar volgens de woordvoerder kan dit nog verder oplopen. Er waren tussen de 900 en 1000 bezoekers die avond, zegt de mede-eigenaar van de club, Erwin de Roo.
Volgens De Roo belde een bezoeker hem na het feest, op zondag 4 juli. "Hij had zich vlak voor het feest laten vaccineren met het Janssen-vaccin zei hij, maar had voor de zekerheid nog een test gedaan zodat hij op tijd een QR-code had. De mail met de uitslag zag hij die zondag en die bleek positief te zijn."
De GGD wil verder geen uitspraken doen over de oorzaak van de uitbraak. "Wij gaan daar niet over en dus kunnen wij daar ook geen uitspraak over doen."

Strenge toegangscontrole

Volgens De Roo zijn op 3 juli QR-codes gecontroleerd en moesten jongeren zich ook legitimeren. Ook volgens burgemeester Annette Bronsvoort zijn er die avond goede voorzorgsmaatregelen genomen en was er strenge toegangscontrole bij de ingang.
"Dit voorbeeld laat nogmaals zien dat het systeem van de CoronaCheck-app niet waterdicht is. Ik pleit ervoor dat de situaties zoals in Enschede (Aspen Valley) en Groenlo snel geëvalueerd worden en dit indien nodig tot aanpassingen leidt," aldus burgemeester Bronsvoort.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!