Nieuws

Nieuwe aanhoudingen voor drugslab in Achter-Drempt

Een aanhouding bij het drugslab.
Een aanhouding bij het drugslab. © Politie
DREMPT - De politie heeft drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de productie van crystal meth in het Achterhoekse dorp Achter-Drempt.
In mei vorig jaar deed de politie een inval in een schuur, waar voor miljoenen euro's aan drugs en afgeleiden werden gevonden. Drie verdachten konden ter plekke worden aangehouden. Deze buitenlandse mannen zitten inmiddels een jarenlange celstraf uit.
De vier verdachten die nu zijn opgepakt, zijn een Hagenaar, een man uit Ecuador, een Mexicaan en een vrouw uit Colombia. Hun leeftijden variëren van 40 tot 46 jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) vermoedt dat ze betrokken zijn bij meerdere drugslabs in Nederland, waaronder dat in Achter-Drempt.
De verdachten worden voorgeleid bij de rechter-commissaris en zitten in beperkingen. Dit houdt in dat zij buiten hun advocaat niemand mogen zien of spreken.

Panden doorzocht

De Landelijke Eenheid van de politie heeft ook zeven woningen en een loods doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op gegevensdragers, twee auto’s en enkele tienduizenden euro’s in contanten.
Het onderzoek gaat verder. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.