Nieuws

Komende dagen veel regen, vooral in de Achterhoek wordt het kletsnat

De komende dagen gaat het flink regenen.
De komende dagen gaat het flink regenen. © Pixabay
WINTERSWIJK - Zet de paraplu maar vast klaar. In plaats van zomers weer gaat het de komende dagen flink regenen. In delen van Gelderland kan 30 tot 50 millimeter vallen.
Dat is ongeveer de helft van wat er normaal gesproken in juli valt. De regenbuien ontstaan volgens Weerplaza door een lagedrukgebied boven Duitsland. "Dat zorgt steeds voor de aanvoer van buiengebieden en die komen dan steeds over onze provincie heen", vertelt weerman Marco Verhoef.
Volgens hem zijn er ook droge perioden. "Dat lijkt komende nacht bijvoorbeeld even het geval te zijn, en dan komt er morgen weer een nieuwe zone aan. Met al dat vocht is het meteen klam en broeierig en dan kan de volgende serie buien weer ontstaan", gaat hij verder.

Meeste neerslag in het oosten

Lokaal kan het weer erg verschillen. Het uiterste oosten van onze provincie, het puntje van de Achterhoek, kan nog meer te verduren krijgen. Daar kan zelfs 75 millimeter vallen. Voor Limburg is door het KNMI code geel afgegeven, daar valt waarschijnlijk nóg meer en dat kan voor wateroverlast zorgen.
Na donderdag wordt het droger. De temperatuur loopt dan op en ook komt de zon er weer bij. "In het weekend moeten we echt aan zomerweer denken en de lucht is dan ook een stuk minder vochtig dan nu. Als het dan een keer 25 graden wordt dan is het gewoon lekker", aldus Verhoef.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!