Instellingen

De Graafschap boekt ook overwinning in tweede oefenduel

Danny Verbeek boog met twee goals een achterstand om.
Danny Verbeek boog met twee goals een achterstand om. © Omroep Gelderland
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De Graafschap heeft zaterdag zijn tweede oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een zege. Op Sportpark De Westmaat in Bunschoten-Spakenburg wonnen de Doetinchemmers van IJsselmeervogels (1-3).
Met zeven nieuwe namen ten opzichte van een week eerder begon De Graafschap om 15.00 uur aan het duel met de rooien. Eén van die nieuwe namen, middenvelder Hamza Bouihrouchane, moest halverwege de eerste helft de strijd al staken met een blessure. In zijn plaats betrad Ezra van der Heiden het veld.
Grote kansen bleven voor rust uit: Danzell Gravenberch mikte een keer te hoog, Elmo Lieftink kopte vanuit een corner de bal over en Giovanni Korte trof keeper Jaimy Schaap op zijn weg bij de laatste poging in de eerste helft. Na de pauze wisselde trainer Reinier Robbemond flink en trad De Graafschap aan met zeven nieuwe namen, onder wie Hicham Acheffay.
De aanvaller, die afgelopen dinsdag voor twee seizoenen tekende, kreeg al vroeg een prima kans de score te openen. Zijn inzet werd echter weggehaald door doelman Stef Brummel. Aan de overkant ging de bal enkele minuten later weél binnen: Pieter Langedijk klopte Guus Vaags en zette IJsselmeervogels op voorsprong (1-0).

Comeback via Danny Verbeek

De Graafschap liet het hoofd niet hangen en kwam dankzij Danny Verbeek weer op gelijke hoogte. De aanvaller ging de combinatie aan met Julian Lelieveld en kreeg de bal terug, waarna hij eenvoudig voor 1-1 kon zorgen. Daarna drukte De Graafschap door en nam het de leiding. Weer was het Verbeek die scoorde, dit keer na een fout achterin bij IJsselmeervogels. Lelieveld liet daarna de kans op een derde doelpunt liggen, maar in de slotfase schoof Jhonatan Opoku alsnog de 1-3 binnen.
Een week geleden won De Graafschap zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding ook al: tegen Sportclub Silvolde werd het toen 4-0 voor de Superboeren. Het derde duel is volgende week zaterdag, als FC Eindhoven op bezoek komt op De Vijverberg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!