Nieuws

Onrustige nacht in Arnhem: kebabzaak beschoten en agenten belaagd bij vechtpartij

In een van de ramen van de kebabzaak is een gat te zien.
In een van de ramen van de kebabzaak is een gat te zien. © Persbureau Heitink
ARNHEM - De politie is in de nacht van vrijdag op zaterdag twee keer uitgerukt voor een melding van een schietpartij. Eerst bij een café in de Klapstraat, een paar uur later bij een kebabzaak in de Hoogstraat.
De meldingen van de schietpartij bij de kebabzaak kwamen even na 06.00 uur binnen. In een van de ramen is een gat te zien. Er is geschoten op het moment dat twee medewerkers de zaak aan het afsluiten waren. "De schutter heeft ontzettend veel risico genomen", zegt een politiewoordvoerder.
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Onrustige nacht in Arnhem: kebabzaak beschoten en agenten belaagd bij vechtpartij
Er zijn geen gewonden zijn gevallen. De schutter is nog niet gevonden.

Grote vechtpartij

Vanuit de Klapstraat kwam rond 01.45 uur een melding van een schietpartij, maar daar is volgens een woordvoerder niet geschoten. "We hebben na uitgebreide controle geen vuurwapen aangetroffen."
Na de controle ontstond er een grote vechtpartij, waarbij agenten werden belaagd. Er is onder meer gebruik gemaakt van pepperspray om de situatie onder controle te krijgen.

Agent in gezicht geslagen

Een van de agenten is daarbij in het gezicht geslagen. De verdachte, een 19-jarige man uit Warnsveld, is aangehouden. Ook een 22-jarige man uit Arnhem die zich met de aanhouding bemoeide, is aangehouden. Het duo zit nog vast.
Agenten werden belaagd bij de vechtpartij in Arnhem.
Agenten werden belaagd bij de vechtpartij in Arnhem. © Persbureau Heitink