Lokaal

Montferland gaat Specialized-pand kopen

Montferland gaat Specialized-pand kopen
Montferland gaat Specialized-pand kopen © REGIO8
BRAAMT - Montferland koopt het Specialized-pand in ’s-Heerenberg voor een kleine 4,5 miljoen euro aan. De locatie moet drie basisscholen, een kinderopvangcentrum en een bibliotheek huisvesten, voor de verbouwing is nog eens bijna 11 miljoen euro beschikbaar.
Het pand aan de Zeddamseweg was al langer de beoogde locatie. De vraag was echter of de gemeente zelf nog een aanbesteding kon doen voor de verbouwing. Nu de aankoop en de verbouwing gesplitst zijn, ging de gemeenteraad unaniem akkoord met de plannen. “Als CDA hebben we deze plek altijd als ideale plek gezien, dat we nu meer regie krijgen is iets dat wij omarmen”, aldus CDA-fractievoorzitter Karlijn Looman. “Al had de voorgaande deal ook gepast.”
Het voornemen is dat het de nieuwe school in 2023 de deuren kan openen. “Wij doen ons best om zo snel mogelijk alles op de rails te krijgen zodat de openingsdatum mogelijk blijft”, liet wethouder Jan van Halteren weten. “Wat in ieder geval duidelijk is geworden, is dat iedereen het belang van de kinderen in ’s-Heerenberg inziet en dat er nodig wat moet gebeuren om de onderwijsachterstand in te halen.”

Miljoenenproject

Naast de aankoopsom en het budget voor de verbouwing, is er ook geld uitgetrokken voor onvoorziene kosten (bijna 900.000 euro) en btw-kosten (bijna 2,5 miljoen euro). Na de verbouwing moet het pand aan de Zeddamseweg ruimte bieden aan drie basisscholen die worden samengevoegd tot één brede school voor 750 kinderen. Het gaat om de Galamaschool, de Mariabasisschool en OBS ’t Montferland. De huidige schoolgebouwen zijn verouderd.
Foto: REGIO8
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!